Regler for klubmesterskab

2012-Bane-Nymark-Frederik-02

Formålet er at finde de bedste AAS-banekørere i hver asfaltklasse, hvor disse kåres som AAS asfaltklubmestre. Reglerne for klubmesterskabet er som følger:

• Man skal have banelicens i AAS.
  • Vinder af asfalt-klubmesterskabet er den kører, der sammenlagt har flest point i det antal af tællende løb i de af banesportsudvalget udpegede mesterskabsafdelinger. Her gælder at alle afdelinger er udpeget.
  • For at score klubmesterskabspoint skal den pågældende kører gennemføre = klassificeres.
  • Der udskrives i 2021 klubmesterskaber for følgende to typer af klasser:
    • Type A: TCR, Super GT, Legend Car, Super Cup, 1600 Challenge, Formel 4, Formel 5, historisk 65, historisk 71 op til 1300 cm3, historisk 71 over 1300 cm3, historisk 76-90, Youngtimer.
    • Type B: Special Saloon Car, Danish Endurance Championship.
  • For type A gælder det:
    • Der kåres kun en generel mester i hver af disse klasser, og der tages ikke hensyn til klassens eventuelle underopdelinger (såsom oldboys, legend).
    • For at der kan udpeges en klubmester, skal der i afdelingerne af klubmesterskaberne deltage mindst 2 og samme AAS-kører i 50% + 1 løb (nedrundet til nærmeste hele antal) af de udpegede løb. Uagtet antallet af deltagere i klassen kan der således ikke udpeges en klubmester, hvis ikke 2 kørere hver for sig har været med i halvdelen + 1 løb (nedrundet) af afdelingerne i klubmesterskabet. Eksempelvis er der 7 udskrevne afdelinger er kravet til 2 køreres minimumsdeltagelse 3,5 + 1 = 4,5 nedrundet til 4 løb. Er der eksempelvis udskrevet 16 afdelinger, er kravet til 2 køreres minimumsdeltagelse 8 + 1 = 9 nedrundet til 9 løb.
  • For type B gælder det:
    • Der kåres kun en mester i hver af disse klasser, men deltagerne optjener alene point ud fra deres divisionsresultat.
    • For at der kan udpeges en klubmester, skal der i afdelingerne af klubmesterskaberne deltage mindst 2 og samme AAS-kører (på tværs af divisionerne) i 50% + 1 løb (nedrundet til nærmeste hele antal) af de udpegede løb. Uagtet antallet af deltagere i klassen kan der således ikke udpeges en klubmester, hvis ikke 2 kørere hver for sig har været med i halvdelen + 1 løb (nedrundet) af afdelingerne i klubmesterskabet. Eksempelvis er der 7 udskrevne afdelinger er kravet til 2 køreres minimumsdeltagelse 3,5 + 1 = 4,5 nedrundet til 4 løb. Er der eksempelvis udskrevet 16 afdelinger, er kravet til 2 køreres minimumsdeltagelse 8 + 1 = 9 nedrundet til 9 løb.
  • Der gives ingen point for hverken pole-position eller hurtigste omgang.
  • For klasser der afholder ”dobbelttællende” afdelinger i udlandet, gives for denne afdeling point som en afdeling.

Ved pointlighed gælder reglen om førstepladser, andenpladser.

Der uddeles point efter nedenstående tabel, hvor pointskalaen afhænger af antal deltagende i afdelingen.