O- og HP-sektionen

2013-orientering-kortudsnit-01Hvad er bil-orienteringsløb?

Bil-orientering er en sjov og fornuftig indgangsvinkel til dansk motorsport, hvor alle uanset pengepung og bilens ydeevne kan deltage på lige vilkår. Først og fremmest er det ikke nødvendigt at foretage tuning og andre dikkedarer for at deltage i bil-orientering. Bilen kan bruges uden problemer til kørsel på arbejde dagen efter. Derfor dækker bilens forsikring selvfølgelig også under deltagelsen i et bil-orienteringsløb.

Bil-orientering er et samarbejde mellem kører og observatør

Bil-orientering afvikles med moderate hastigheder. Dog kan det røbes, at mandskabet – chauffør og kortlæser – har mange sjove udfordringer under arrangementet. Chaufføren styrer bilen rundt efter de anvisninger, som kortlæseren giver.

Ruten er bygget op over kortudsnit, som giver brudstykker til en rute i terrænet. Det svarer altså lidt til at lægge puslespil eller løse rebus og soduku. Herudover er det chaufførens opgave at holde øje med tiden.

2008-Orientering-Hansen-Poul-Erik-Oestergaard-Torben-01

Alle kan deltage

Der er ingen minimumsalder for kortlæserens vedkommende, men han/hun skal dog kunne sidde i en sikkerhedssele. Chaufføren skal naturligvis have kørekort. I øvrigt er bil-orientering en god familiesport, og i sporten har vi flere ægtepar, søskendepar og forældre og børn, som kører.

2010-orientering-hth-280110-bHvilket udstyr er nødvendigt?

Bil-orientering kræver kun ganske lidt udstyr: en bil, man bruger normalt som sin hverdagsbil, kuglepen, lineal og underlag til kortlæserens papirer (kortbord).

Sørg for, at bilen overholder færdselslovens krav – ellers får du naturligvis ikke lov til at deltage i et motorsportsarrangement som dette…

Hvordan kan man prøve bil-orientering?

Efter behov afholder Aarhus Automobil Sport et “prøveløb” og kursus i bil-orientering. Hold øje med hjemmesiden eller kontakt AAS’s orienterings- og HP-udvalg.

<a href='http://bilsport.dk/klubben/kalender-2/'>Kalenderen</a>