Klubbens sponsorer

Udfordrende tur til Finland

Nordisk mesterskab i bilorientering blev afholdt i Finland i weekenden, og efter et års pause var Jesper Jakobsen og jeg atter med.

Mesterskabet i bilorientering bliver kørt efter de respektive landes regler, og i Finland er det forholdsvis simpelt, idet idealruten er tegnet ind på løbskortet. I teorien. I praksis overser man nemt en lille detalje hvor ruten går gennem noget bevoksning, og man kommer til at køre lige ved siden af på vejen, og de finner er rigtig gode til at gemme deres skilte.

2014-Orientering-Moeller-Nielsen-Jakobsen-01

I fredagsløbet var det rigtigt, rigtigt mørkt, og jeg synes, at der manglede en del grusdynger i forhold til kortene, ligesom en del skilte var gemt lige ved siden af vejen. Om det var pausen fra finsk Bil-O eller det, at vi startede først, der gjorde, at vi var særdeles uskarpe, ved jeg ikke, men vi sluttede langt nede i feltet (jeg har ikke engang set hvor).

Lørdag startede vi i dagslys og kørte fejlfrit (på skiltene), indtil den allersidste etape, hvor vi smed to skilte. Det ene tror jeg, vi havde fået, hvis vi havde kørt længere nede i feltet, hvor der jo er flere spor efter andre deltagere. En rimelig hastighed betød, at vi var godt med på tiden, så det blev til en slutplacering som femmer og toer af danskerene. Vi har som mål altid at være blandt de tre bedste danske hold, så det var jo fint lørdag, men uden for kategori fredag…

I begyndelsen af november skal vi køre de sidste to afdelinger i Sverige, som vi notorisk har lidt problemer med at finde rundt i – måske kan der komme sne som kan oplyse natten?

Henrik Møller-Nielsen.