Klubbens sponsorer

DM-finale starter i Hørning

Aarhus Automobil Sport afvikler lørdag den 4. oktober DM finalen i bilorienteringsløb. Løbet starter fra 10-4 Byggecentret i Hørning, og deltagerne skal ud på ruter mellem 50 og 75 kilometer.

I bilorienteringsløb køres der på mange forskellige veje, og der vil bl.a. være kørsel på både mark- og skovveje. Løbsledelsen med Hans Jakobsen fra Hørning og Bernd Thrysøe fra Løsning vil ikke på forhånd sige noget om, hvor ruterne til løbet er planlagt, da deltagerne ikke på forhånd skal have mulighed for at studere kort over løbsområdet. De lover dog begge, at der bliver nok at se til for de startende mandskaber.

2014-Orientering-Nielsen-Nielsen-04

Hans og Bernd har brugt en meget stor del af deres fritid det sidste halve år på at få tilladelser til at køre på de mange private veje i området, og de har langt de fleste steder mødt stor velvilje fra de berørte lodsejere. Derudover tager det lang tid at strikke ruterne sammen af mange forskellige landkort.

Løbet er tællende som finalen i de danske mesterskaber 2014. Serien består af seks afdelinger, hvoraf de fire bedste resultater er tællende. Der er stadig stor spænding om, hvor medaljerne skal placeres i de forskellige klasser. I M-klassen er de regerende mestre Harald og Jan Søndergaard fra Ikast favoritter, men de skal dog holde et vågent øje i bakspejlet med Børge Holm fra Thisted og Jørn Mørup fra Struer, der med en sejr i finalen kan fravriste Ikast holdet guldmedaljerne.

I A-klassen er der tæt kamp om guldet mellem Rene og Mathias Hansen fra Hedeland og Tage Hansen og Vagn Olsen fra Borup. Kampen om bronzemedaljerne er også intens og kan gå til flere forskellige mandskaber.

AAS-mandskabet Renée og Hans Ole Nielsen kan med en sejr i 10-4 Byggecenter løbet sikre sig guldmedaljer i B-klassen, men er her afhængige af, at Asger og Lars Jespersen fra Kjellerup slutter et stykke nede på resultatlisten.

Første mandskab sendes af sted fra 10-4 Byggecentret i Hørning kl. 14.00 og det ventes at sidste mandskab er i mål ved Kolt Forsamlingshus ved 19-tiden. At det tager så lang tid at køre de ca. 75 kilometers løb, skyldes ikke, at deltagerne er søndagsbilister, men at ruterne er lavet med mange kringelkroge i det sydlige Århus. I bilorienteringsløb kan det nemlig ofte betale sig at skynde sig langsomt for at kunne køre ruten rigtigt.

Bjarne Andersen.