Klubbens sponsorer

Tre gange var Michael Carlsen bedste gentleman

Det blev en god udlandstur for Michael Carlsen, da han i den forgangne weekend drog til det sydlige Frankrig for at deltage i anden afdeling af Peugeot RCZ Racing Cuppen. På Ledenon-banen var han i kamp mod næsten 30 modstandere, og hver gang sluttede han i den bedste halvdel af feltet.

2014-Bane-Carlsen-07

”Jeg blev nummer otte i det første løb, og blev så noteret for to ellevtepladser i de to næste,” siger racerkøreren fra Vissenbjerg. ”Men jeg må også konstatere, at modstanderne er rigtig gode i år. Det er tydeligt, at de bedste kørere fra den franske Seat Leon Cup og Renault Clio Cup har valgt at skifte til RCZ Cuppen, for de giver virkelig gas og går til den.”

Ligesom ved sæsonpremieren på Le Mans var Michael Carlsen også denne gang med på podiet for at blive hyldet.

”Jeg vandt Gentleman Clubben alle tre gange, og det har jeg nu gjort fem gange træk, så jeg er endt med at komme på fornavn med Bruno Famin, som er chef for Peugeot Sport. Og han er også kommet på fornavn med mig, når vi mødes på podiet, hvor han står for at overrække pokalerne,” siger Michael Carlsen. ”Det er en rigtig god start på mit 40 års racerjubilæum, jeg har fået. Det var nemlig i 1974, hvor jeg startede med at køre gokart, og hvor jeg i øvrigt blev Fynsmester foran Henrik Larsen.”

Selv om det var anden gang, at Michael Carlsen kørte på Ledenon-banen, så er det en bane, som giver masser af udfordringer.

”Det er en rigtig racerbane, hvor der er masser af fart på,” fortæller han. ”Vi har en gennemsnitsfart på 125 km/t, og når vi så samtidigt er helt nede i andet gear seks gange på en omgang, ja, så går det pænt tjept.”

”Det er bane, hvor man helst ikke skal komme uden for sporret, for så ligger der sten. Og de blev ofte trukket tilbage i sporet, så hele fronten og forruden så nærmest ud som om bilen havde været sandblæst. I tidtagningen gjaldt det bare om at gå til den, for man turde simpelthen ikke vente i sidste øjeblik med at sætte en tid, hvis nu der var kørt flere sten ud i sporet.”

Næste udfordring for Michael Carlsen bliver under mere velkendte forhold. Han skal nemlig køre på FDM Jyllandsringen, hvor han i den sidste weekend af august deltager i det store Grand Prix Danmark.

Carlsen Motorsport.