Klubbens sponsorer

Stærkeste felt

Frygten for regn, løse hjul og dueller lige til sidste omgang. Sådan kan dette års gokartturnering i Aarhus Automobil Sport kort beskrives. Modsat tidligere år blev dette års race afviklet i tørvejr. Der var dog bred uenighed omkring, hvilket vejr man håbede på. Flere kørere fra sidste år ønskede samme mængder vand, da det bød på noget af det sjoveste race.

Der var i alt 22 deltagere i en bred vifte af mænd, drenge og kvinder meldt til dette års arrangement – et felt, som aldrig har været set stærkere. Der var både nuværende og tidligere bane- og gokartkørere mødt op til at tage udfordringen op imod de fremmødte officials og klubbens frivillige. Det skulle dog vise sig, at de unge gutter anført af Vendelbo junior, den nye runner Patrick samt det nyeste skud i Skjødt-klanen, Magnus, var for stor en mundfuld for de rutinerede kræfter. Nogle af kørerne omtalte vægten som en kæmpe fordel – men det er vel bare dårlige undskyldninger for ikke at kunne følge med.

Som vanen tro blev man via lodtrækning inddelt i hold med to mand pr. kart. Selve løbet varede en time, hvor hvert hold som minimum skulle have tre pitstops med kørerskifte. En storsmilende Jørgen Weinreich havde ikke meget andet at tilføje, da alt andet er glemt, når først hjelmen kommer på.

Lige inden starten osede luften af uforløst spænding og alle hold var mere end klar til at komme i gang. Starten gik og der var masser af tæt race i de første sving, uden nogle påkørsler. Undertegnede lavede en fantomstart og overhalede flere konkurrenter i starten, så allerede der havde løbet været en succes. Frem mod første køreskifte var det Jesper Bach, som skarp forfulgt førte feltet an. Forhåndsfavoritterne Michael Leth og Martin Skjødt havde en hård dag på kontoret, da venstre forhjul knækkede af i sidste sving og derfor måtte humpe karten ind til et ekstra pitstop for at skifte kart. De sluttede dog løbet af på en hæderlig fjerdeplads – men ikke helt, hvad det stærke hold havde sat næsen op efter.

Som tidligere nævnt var det de unge gutter og deres teams, som skulle vise sig dominerede med flotte overhalinger og sublim kørsel. Efter sidste pitstoprunde var der spænding om førstepladsen helt til sidste omgang, hvor Magnus Skjødt lavede en lille fejl, som betød Vendelbo junior og Kim Schmidt Pedersen kunne snuppe sejren foran Magnus Skjødt og Søren Andersen. På tredjepladsen kørte Patrick Nielsen og Lars Vendelbo deres kart i mål.

Efter løbet var klubben vært for en omgang pølser med brød til alle deltagere og fremmødte.

Fra klubbens side skal der lyde en stor tak til alle deltagere og specielt til Jørgen Weinreich for et godt arrangement. Må vi alle ses til en omgang race igen i 2019.

Trine Larsen.