Klubbens sponsorer

Ring Djursland-debut til Jan Jønck

Efter en imponerende indsats i sæsonåbningen på FDM Jyllandsringen i slutningen af april glæder Jan Jønck sig til at komme tilbage i raceren til anden afdeling, som i denne weekend løber af stablen på Ring Djursland. Jan har aldrig tidligere kørt race på Ring Djursland, og der venter ham således en stor udfordring, når lørdagens træning indledes.

2014-Bane-FF-Joenck-03

Selv kørere med forudgående kendskab til den traditionsrige bane ved Kolind opfatter den som særdeles udfordrende og krævende på grund af store højdeforskelle og flere blinde sving. Jan er godt klar over, at der venter ham en stor udfordring, men det er ikke noget, der på forhånd afskrækker ham. ”Det bliver svært, men jeg går naturligvis efter det øverste trin på podiet, og jeg opfatter det bestemt ikke som en umulig mission,” siger Jan forud for weekendens strabadser.

For få dage siden fik Jan lejlighed til at gennemkøre banen nogle gange i en almindelig gadebil, og det har givet lidt mere ro i maven. Selvom banen naturligvis ikke blev angrebet på nogen måde, ser Jan det som et stort plus, at han på forhånd har kendskab til de blinde sving og de bratte fald på banen. Det betyder forhåbentlig at lørdagens frie træning kan udnyttes maksimalt, når han ikke skal bruge de første omgange på at udforske banens layout.

Efter sæsonåbningen på FDM Jyllandsringen er den mere erfarne Frederik Schandorff gået i front i mesterskabsstillingen, og Jan forventer, at Schandorff også bliver den største konkurrent på Ring Djursland. ”Frederik kører virkelig stærkt, og han bliver sikkert den sværeste nød at knække,” siger Jan. Bag Frederik Schandorff er stillingen i mesterskabet særdeles tæt; kun 5 point adskiller Jans nuværende andenplads fra femtepladsen, og med t5re heats i vente i weekenden kan der vendes op og ned på mangt og meget. Vejrudsigten for weekenden lyder på tørvejr, en del sol og 15-20 grader – men skulle det gå hen og blive regnvejr, er det bestemt ikke noget, der bekymrer Jan. ”Vi har som nogle af de eneste haft lejlighed til at teste de nye regndæk, så jeg ser det absolut som en fordel for os, hvis det skulle dryppe lidt,” siger Jan således fuld af fortrøstning.

Jørn Dalgård Larsen.