Klubbens sponsorer

Nicolai Sylvest udvalgt af Mercedes-AMG

Nicolai Sylvest var i starten af februar i Portugal for at deltage i en test for Mercedes-AMG-fabrikken for at blive evalueret med henblik til at kunne indgå i et løbsprogram for et af de teams, som sportsvognsfabrikken støtter. Og testen faldt positivt ud. Forleden modtog den 17-årige nordsjællænder en mail om, at han er blevet udvalgt af Mercedes-AMG til at få støtte og hjælp til at udvikle sig som kører i fremtiden.

Testen i Portugal fandt sted på Portimao-banen 300 km fra Lissabon, hvor Nicolai Sylvest skulle køre en fabriksbygget Mercedes-Benz SLS AMG GT3-bil.

2014-Bane-F3-Sylvest-22”Jeg troede fra starten af, at det var en young driver test, men det var det absolut ikke,” fortæller Team Danmark-talentet. ”20 kørere havde fået chancen, og de lå i aldersgruppen fra 17 til 38 år, hvor jeg var den absolut yngste.”

”Men det kunne man ikke se på banen,” tilføjer hans far, Jesper Sylvest, som fulgte med fra sidelinjen. ”Nicolai udførte bare det hele helt efter bogen.”

Nicolai Sylvest og de 19 andre kørere blev testet i både kvalifikations- og løbssituationer, men de blev også vurderet i, hvor gode de var til at komme med feedback til raceingeniørerne om bilens opførsel og i at analysere data fra testen. Men det stoppede ikke her. Der var en konditionstest, hvor kørerne fik elektroder sat på hele kroppen – både i fitnessrummet, men så sandelig også mens de kørte i racervognen.

”Alt var superprofessionelt tilrettelagt. Jeg har ikke oplevet noget lignende før,” siger Nicolai Sylvest, som efter at have været på testbænken kom på pinebænken. ”Vi fik nemlig at vide, at der ville gå tre uger efter testen, inden vi fik besked, for Mercedes-AMG skulle først have analyseret alle dataene fra testen. Jeg følte selv, at jeg havde gjort det godt nok, men jeg må også indrømme, at ventetiden var lang.”

Forleden kom der så en mail i indbakken. Og det var en positiv en af slagsen.

”Jeg er blevet udvalgt af Mercedes-AMG til at få støtte og hjælp til at udvikle mig som kører i fremtiden,” fortæller Nicolai Sylvest.

Støtten og hjælpen forudsætter dog, at det unge talent indgår en kontrakt med en af de mange satellitteams, som Mercedes-AMG-fabrikken samarbejder med om at deltage i enten ADAC GT Master-serien eller i Blancpain GT-serien, som begge sendes live på TV.

”Jeg skal stadig skaffe en del af finansieringen selv via personlige sponsorer, men jeg håber og tror selv på, at det vil lykkes, især nu hvor jeg har vist, hvad jeg står for og har Mercedes AMG i ryggen,” siger en alvorlig og spændt, men også smilende Nicolai Sylvest..

Jesper Sylvest.