Klubbens sponsorer

Nicolai Sylvest: ”Min største sejr til dato”

Lørdag sikrede Nicolai Sylvest sig sit bedste resultat i en GT3 bil til dato, da han sammen med sin teamkammerat hos Molitor Racing Systems, Jens Klingmann, vandt det første af weekendens to løb i ADAC GT Masters på den østrigske Formel 1-bane Red Bull Ring, og dagen efter tog fjerdepladsen i weekendens andet løb.

”Det er min største sejr til dato,” siger en glad Nicolai Sylvest, der ikke bare kunne notere sig for en generel sejr, men begge dage kom han på podiet som bedste junior-kører i ADAC GT Masters.

ADAC GT Masters, 5. + 6. Lauf Red Bull Ring 2019 – Foto: Gruppe C Photography; #14 BMW M6 GT3, MRS GT-Racing: Jens Klingmann, Nicolai Sylvest

”Denne her weekend i Østrig har ikke bare betydet meget for mig, men også for BMW og specielt mit nye team. Det er et par år siden, at BMW sidst har vundet i ADAC GT Masters, men det er første gang, at Molitor Racing Systems har vundet med BMW i ADAC GT Masters. Jeg er glad for at kunne give noget tilbage efter den tillid, de har vist mig ved at tage mig ind i teamet så kort før sæsonstart.”

Nicolai Sylvest og BMW-fabrikskøreren Jens Klingmann havde ved den foregående afdeling på Most i Tjekkiet vist deres fart, da de med otte minutter igen løb ind i tekniske problemer med deres bil og måtte se en tredjeplads forsvinde ud i den blå luft. Men på banen i bjergene omkring Spielberg i Østrig spillede det for dem. Efter de frie træninger var deres blå og sorte BMW M6 GT3 blandt de hurtigste i feltet, og da første tidtagning var kørt lørdag morgen, var det netop deres bil med den unge Team Danmark-støttede racerkører, som toppede resultatlisten.

”Det var så fedt. Så dejligt. Det er anden gang i min karriere, at jeg har sikret mig en pole position til et løb i ADAC GT Masters,” siger Nicolai Sylvest, der derfor også skulle starte løbet fra pole position. ”Jeg fik lavet en god start, forsvarede førstepladsen, men fik også trukket lidt fra de andre bag mig, inden jeg skulle ind til det obligatoriske pitstop, så Jens kunne komme i bilen.”

Herefter fulgte en halv times nervepirrende race for Nicolai Sylvest og Molitor Racing Systems, som så med fra pitten på Red Bull Ring.

”Det var svært at kigge på,” siger den unge racerkører fra Jægerspris. ”Jens kom ud på førstepladsen med afstand til en Porsche og en Corvette, men Corvetten fik overhalet Porschen og kom tættere og tættere på Jens i vores i BMW. Jens forsvarede sig heldigvis godt. Vi fik vores først sejr sammen med bare et par tiendedeles forspring!”

Sejren havde også en bagside. Molitor Racing Systems BMW M6 blev reglement bestemt tildelt 30 kilos succesballast til næste dags løb og tidtagning, men det lykkedes Jens Klingmann i tidtagningen til søndagens løb at kvalificere den til startposition 5. Efter en lidt svær start i løbet, hvor vi mistede et par placeringer, formåede tyskeren at komme tilbage på femte pladsen, da han overlod bilen til Nicolai Sylvest.

”Jeg fik avanceret en enkelt plads, så Jens og jeg kunne slutte som nummer fire,” siger Nicolai Sylvest. ”Det betød at jeg atter kom på podiet, da jeg igen var bedste kører under 25 år.”

Efter den fantastiske østrigske weekend kan Nicolai Sylvest og det øvrige Team Molitor Racing System nu holde sommerferie, inden kampen i ADAC GT Masters genoptages i den anden weekend af august på Zandvoort i Holland.

Jesper Sylvest.