Klubbens sponsorer

Nicklas Nielsen tæt på Daytona-sejr

Der var lagt op til et brag af en afslutning på Daytona International Speedway, da årets udgave af det berømte amerikanske 24-timersløb blev afgjort søndag aften dansk tid. En af hovedpersonerne var den danske Ferrari-fabrikskører Nicklas Nielsen, som gennem hele løbet havde været blandt vinderfavoritterne i GTD-klassen med teamkammeraterne Toni Vilander, Simon Mann og Luis Perez-Companc fra AF Corse.

Nicklas Nielsen var som så mange gange før flyvende på farten og sørgede flere gange for at køre den røde Ferrari 488 GT3 #21 op til en føring i den benhårde GTD-klasse. Det var også AAS’eren, som blev sat i bilen som løbets sidste kører, hvor opgaven kort og godt gik ud på at køre den italienske racerbil over målstregen på en førsteplads.

Med en safetycar, som havde neutraliseret feltet og først forlod banen med 30 minutter tilbage af løbet, var der lagt op til en gyser af en finale. Men akten blev imidlertid brat afbrudt, da Nicklas Nielsen – som holdt en andenplads i GTD-klassen, da løbet blev flaget grønt – blev tildelt en straf for at overhale under gult flag og måtte køre en langsommelig vej gennem pitlane.

”Vild nedtur! Vi havde kæmpet som gale i 23 og en halv time, og så bliver vi sendt ud af kampen lige inden målstregen. Jeg havde virkelig set frem til at kæmpe om sejren til sidst, og jeg tror, at vi havde en rigtig god chance,” lyder det fra Nicklas Nielsen.

”Indtil da var det crazy som altid her på Daytona. Teamet havde endnu en gang forberedt sig grundigt og givet os en stærk racerbil, og selv om vi ikke kørte et fejlfrit løb, så lykkedes vi igen og igen med at køre os tilbage i en god track position. Med 60 biler til start vidste vi på forhånd, at det ville blive et vildt ræs, og som en ekstra udfordring dykkede temperaturen til noget nær frost gennem natten. Dét gjorde det især risky at komme tilbage i ræset igen efter et pitstop med nye, kolde dæk.”

”Det tager tid at komme sig ovenpå en skuffende afslutning som dén, vi oplevede i dag. Men vi vinder sammen, og vi taber sammen. Der kommer flere racerløb, og vi kommer helt sikkert til at vende tilbage til Daytona. Det er et løb, man rigtig gerne vil vinde, og dén trang bliver kun forstærket, når man næsten taber på målstregen.”

Tekst: Nikolaj Karlshøj.

Foto: Ferrari Media.