Klubbens sponsorer

Leo Pihl 80 år

I dag skal der lyde et stort tillykke til et af Aarhus Automobil Sports ældste medlemmer. Men samtidig også et medlem, som har været særdeles aktiv i sporten. Det er nemlig Leo Pihl, som i dag – søndag den 22. december – kan fejre sin 80 års fødselsdag.

Siger man Leo Pihl, siger man også rally. Det har været hans sport, og det har den været gennem fire årtier, fra 70’erne til 00’erne. Og det har vel at mærke ikke kun været på de danske hastighedsprøver, han har kørt, men i høj grad også i udlandet. Mere end 30 ikke-danske starter er det blevet til.

Et af de første udenlandske løb, Leo Pihl deltog i, var det tjekkiske Rallye Skoda, som han to gange i 70’erne deltog i sammen med Allan Rohrberg, men fra 1979 slog han pjalterne sammen med en anden AAS’er – nu afdøde Poul Weinreich – som han læste noter for.

Først i en Opel Kadett GT/E, så i en Opel Ascona. Og siden fulgte modeller som Toyota Corolla, Peugeot 205, Renault 5 og ikke mindst Suzuki Swift GTi. Specielt i sidstnævnte model blev det til mange starter, da makkerparret bl.a. i 1988 deltog i en række tyske løb, der talte til Suzuki Rally Cuppen.

Ikke nok med det. Det blev også samme år til en debut i Rallye Monte-Carlo, og selv om parret måtte udgå med den lille gruppe N-bil, var en flamme tændt. To starter mere havde makkerparret sammen, men i 1992 skiftede Leo Pihl chauffør.

I stedet valgte han at køre sammen med sin søn Lars, og duoen var fem år i træk – fra 1992 til 1996 – til start i Rallye Monte-Carlo i en Peugeot 309 GTI. Fire gange kom de i mål i det krævende rally, og tre gange – 1992, 1993 og 1995 – endte de med at modtage den gamle Monte Carlo-pokal, som KDAK i sin tid udsatte, som tegn på, at de var bedste danske mandskab i løbet.

Sin karriere som aktiv sluttede Leo Pihl som co-driver for Finn Kristensen i dennes Peugeot 106 Rallye, og makkerparret kunne i 2000 vinde DASU Cuppen for gruppe N 1401-1600 cm3. Det var Leo Pihls anden nationale titel, efter at han i 1983 sammen med Poul Weinreich blev Danmarksmester i gruppe 1, 2+4, A & B 1301-1600 cm3.

Selv om Leo Pihl stoppede som aktiv andenkører, forblev han involveret i sporten, hvor han i mange år har givet en hjælpende hånd med, når der har været behov for mandskab til at bemande en rallyprøve. Aarhus Automobil Sport ønsker Leo Pihl tillykke med fødselsdagen.