Klubbens sponsorer

Nicklas Nielsen får fabrikssæde hos Ferrari

Den 22-årige ELMS-mester og tidligere Ferrari Challenge-mester, Nicklas Nielsen, har gjort kometkarriere hos Ferrari og tilegner sig i 2020 den eftertragtede titel som fabrikskører.

En drøm er gået i opfyldelse for AAS-medlemmet Nicklas Nielsen, der mandag er annonceret som ny fabrikskører hos Ferraris GT-motorsportsteam, Competizioni GT. Det er første gang, en dansker har indgået en fuldtidskontrakt med det berømte italienske mærke, og Nicklas Nielsen kører sit første 24-timers Le Mans til juni.

”Det er så stort, at jeg stadig ikke selv har fattet det. Min rejse har været relativt kort, men utrolig effektiv. Jeg kørte mit først GT-løb for Formula Racing i efteråret 2017, og min første fulde sæson kom året efter, hvor jeg sikrede det europæiske Challenge-mesterskab og verdenstitlen. I år har været helt fantastisk med et mesterskab i European Le Mans Series plus en deltagelse i World Endurance Championship, og at kunne slutte året med en af de mest eftertragtede kørerkontrakter i hånden, er ganske enkelt fantastisk. En kæmpe tak til alle dem, som har været omkring mig undervejs, og særligt til Formula Racing, som puttede mig ind i en Challenge-racer for to år siden for at se, hvad jeg kunne,” lyder det fra Nicklas Nielsen.

Den unge østjyde startede som så mange andre motorsportsstjerner i karting, før han i 2016 vandt rookietitlen i det tyske Formel 4-mesterskab og året efter sikrede samme trofæ i Audi TT Cup. Han stillede op for Formula Racing i Ferrari Challenge-finalen i 2017, hvor han vandt den hurtigste klasse, hvilket førte til en fuld sæson samt et mesterskab i 2018.

De gode resultater udløste et sæde i European Le Mans Series med Ferrari-teamet Luzich Racing i 2019, hvor Nicklas Nielsen kvitterede med at vinde titlen sammen med fabrikskøreren Alessandro Pier Guidi og franskmanden Fabien Lavergne – mens han også repræsenterer Ferrari i GTE Am-klassen i World Endurance Championship, hvor han tog sejren i debutløbet i september.

Og således er danskeren sikret sit første 24-timers Le Mans allerede til juni – nu som officiel fabrikskører hos Ferrari.

”Jeg glæder mig for sindssygt til at komme i gang. Faktisk er kalenderen i forvejen temmelig godt fyldt op, da jeg allerede kører en fuld sæson i verdensmesterskabet med AF Corse, som er Ferraris fabriksteam i GT-serierne. Men der kommer uden tvivl til at blive en del mere arbejde, især test- og udviklingsarbejde, som er enormt spændende. Og så håber jeg naturligvis også at blive placeret i nogle flere racerløb i 2020,” lyder det fra Nicklas Nielsen.

”Kæmpe tillykke skal det lyde fra vores side. Vi kan slet ikke få armene ned. Ikke alene er det en fantastisk præstation af Nicklas, det er også en blåstempling af Ferrari Challenge-programmet, som virkelig kan bringe et talent frem i karrieren. Det har været en fornøjelse at have fulgt Nicklas fra sin første tur i en Ferrari til dér, hvor han er nu. At blive fabrikskører hos et mærke som Ferrari er noget, som mange racerkørere drømmer om, og det bliver spændende at følge ham fremover,” lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Foto: Formula Racing.