Klubbens sponsorer

Kim Præstekjær 50 år

Et forsinket, men kæmpestort tillykke med de 50 år skal lyde til Kim Præstekjær.

Vognmanden fra Sla… nej Hjortshøj alias FDM Jyllandsringens svar på Formel 1-sportens Bernd Mayländer har rundet et skarpt hjørne. Den 12. maj kunne Kim fejre 50 års fødselsdag, og fra Aarhus Automobil Sport skal der lyde et kæmpe tillykke.

Kim Præstekjær var med fra starten da man indførte safety car på de danske baner. Han har kørt på  FDM Jyllandsringen, på Sturup Raceway, på Padborg Park og ved vores to store gadeløb, Copenhagen Historic Grand Prix og Classic Race Aarhus.

Det er ikke kun det at køre, han kan. Kim har også givet sin viden videre til der andre baners safety car-kørere og ikke mindst teamet bag på FDM Jyllandsringen og Classic Race Aarhus. Det at køre er ikke bare at køre. Der er mange ting, som skal klares undervejs. Her indgår samtaler med løbsleder, banechefer og ikke mindst rydningen.

Alle meldelinger fra ”mere fart på” til ”nej, nedsæt hastigheden, så når vi det”.

Og når der er rullestarter, skal den førende vogn også tjekkes hele tiden. Så det er en erfaren kører, som nu har rundet de 50 år.

Men det er jo ikke kun på banen, man møder Kim Præstekjær. Han har også i mange år hjulpet til med mange forskellige ting i rallyafdelingen.

Når der ikke arbejdes eller races, ja så nyder kim de stille timer i campingvognen med familien i weekenderne.

Tekst: Jan Præstekjær. Foto: Jens Mathiasen m.fl.