Klubbens sponsorer

Jesper Sylvest 50 år

Nu kan vi sige tillykke til et mangeårigt klubmedlem og en mangeårig aktiv motorsportsmand, når Jesper Sylvest den 3. marts fylder 50 år.

Jesper Sylvest har i to årtier – det sidste før og det første efter årtusindeskiftet – sat sit kraftige fodaftryk på dansk asfaltbanesport, men inden han kastede sig over race på fire hjul, var han aktiv på to. Han blev således DM-vinder i B-klassen i motocross for halvliters maskiner tilbage i 1988.

2010-Bane-Jesper-Sylvest-01

I 1992 gjaldt det så debuten i banesporten, hvor han startede i den daværende Goodyear Eagle Cup, hvor han året efter blev nummer to – en slutplacering, som han gentog i såvel 1997 som i 1998. Sideløbende med løbene i Goodyear Eagle Cup kørte han også med i Citroën Saxo Cuppen og NOSSCAR-klassen i en BMW M3.

Da Danish Touringcar Championship blev søsat i 1999, var Jesper Sylvest med på startgridden i en blå Peugeot 306, og efter en sæsonlang duel med Michael Carlsen lykkedes det ham at tage titlen. Det blev efterfølgende til godt ti år mere i dansk bilsports topklasse, hvor han bl.a. kørte Citroën Xsara Coupé, BMW 320i E46 og 320si E90. I 2003 vandt han privatcuppen.

I 2009 blev hans egen karriere sat lidt på stand-by – om end det er blevet til et enkelt DTC-løb og en række starter i sin historiske Lotus Cortina – for nu det næste generation i familien, sønnen Nicolai, og dennes karriere indenfor først karting og siden formelvogne det gælder.

Fra Aarhus Automobil Sports side skal der lyde et stort tillykke til den runde fødselar.

Tekst: Morten Alstrup

Foto: Arkiv.