Klubbens sponsorer

Ib Dresler 75 år

I dag kan siger vi tillykke til et af klubbens mangeårige og meget aktive medlemmer. Det er Ib Dresler Petersen, der i dag fylder 75 år.

Interessen for motorsporten blev vakt tilbage i 1965 på Roskilde Ring, og allerede samme år købte han sammen med sin bror Ole sin første kart, som han tilbagelagde mange omgange med på den daværende bane i Hornslet.

I 1969 foretog Ib Dresler Petersen dog et skifte, der skulle sætte præg på resten af hans karriere. Han skiftede nemlig til den såkaldte Klasse E – også kendt som Formel E eller Superkarts – hvor man kører med 250 cm3-karts. Og netop denne klasse var han loyal mod resten af karrieren, hvor vi sidste gang så ham i aktion på FDM Jyllandsringen i 2007. Det blev altså til imponerende 49 sæsoner i træk.

I starten var det herhjemme, at Ib Dresler Petersen kørte, og han blev såvel i 1972 som i 1973 Danmarksmester i klassen, men ellers var det på de store udenlandske baner, at han kørte. Silverstone, Hockenheim, Monza og Dijon-Prénois var bare nogle af de baner, der blev kørt race på. Et andet højdepunkt i karrieren kom i 1998, hvor han i en alder af 55 år blev nummer to i nordisk mesterskab.

Siden 1970 har Ib Dresler Petersen drevet Ørsted Autoværksted, der gennem alle årene har været hans eneste sponsor i motorsporten.

Morten Alstrup.