Klubbens sponsorer

Historiske biler på vejene i Kronjylland og Djursland

Med efterårets komme har de fleste ejere af klassiske køretøjer rullet dem i garage for vinteren, men lørdag den 26. oktober vil du i området mellem Aarhus, Randers og Nimtofte alligevel kunne opleve en stribe historiske biler på de små veje. Den dag køres Finaleløbet, der er årets sidste afdeling af FDM DASU Classic-serien.

”Vi forventer godt 40 historiske biler fra 1990 eller tidligere, der skal deltage i løbet, hvor de skal ud på en rute på godt 220 kilometer,” fortæller løbsleder Hans Ole Nielsen fra Aarhus Automobil Sport.

”Der er tale om et historisk pålidelighedsløb, hvor det ikke er farten, som er afgørende. Og dog. For de deltagende mandskaber skal på en række specialetaper holde sig indenfor en gennemsnitsfart på f.eks. 38 km/t. Kører de for hurtigt, får de strafpoint. Kører de for langsomt, får de også strafpoint. Og mandskabet med færrest strafpoint er naturligvis vinder.”

Finaleløbet får base i Lime. Allerede fra klokken 8.00 er det muligt at tage de ældre biler i syne ved Dagli’Brugsen i Lime, hvor de skal igennem den obligatoriske tekniske kontrol inden starten, der for det første mandskabs vedkommende sker klokken 10.00 fra Lime Forsamlingshus. Det er også her, at deltagerne kommer i mål igen fra klokken 16.40.

”Af hensyn til konkurrencen er ruten i sagens natur hemmelig, men groft sagt er det indenfor en radius af 30 kilometer fra Lime, at man vil kunne oplevelse deltagerne ude på bivejene,” siger Hans Ole Nielsen.

Der er dog nogle steder, hvor det udover start- og målstedet i Lime, er muligt at tage de klassiske køretøjer i nærmere øjesyn. Mellem klokken 11.30 og 12.30 holder deltagerne pause ved OK Tanken i Ødum, og i løbet af eftermiddagen bliver der ligeledes en pause ved Dagli’Brugsen i Pindstrup. Den foregår fra klokken 14.50 til klokken 15.50.