Klubbens sponsorer

God spansk start for Valdemar Eriksen

Valdemar Eriksen kørte i weekenden første afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab på den 4 km lange Circuito de Navarra. Fysikken blev en afgørende faktor, idet der var temperaturer helt op til 40°C i skyggen og dermed langt varmere i bilen og på banen.

Løbsformatet i Spanien er to kvalifikationer og tre løb. Der er i alt tre sæt nye dæk til rådighed.

Valdemar Eriksen fik en god launch i starten på Løb 1, men en vild tyvstart helt nede fra bunden af feltet, gjorde, at han måtte bremse og undvige og mistede derved et par placeringer. Ved hjælp af stabile og hurtige omgangstider, fik han dog overhalet én efter én via konsekvente overhalinger i det 25 minutter lange løb og endte på en godkendt femteplads.

Valdemar startede løb 2 fra P10, men for at gøre ondt værre, fik han en dårlig start. Han tabte flere placeringer, men fik også hentet en del og endte, hvor han startede – på en tiendeplads.

I kvalifikation 2 skulle Valdemar Eriksen køre på dækkene fra kvalifikation 1, men han fik aldrig en perfekt omgang sat sammen og endte på P7, hvor han således skulle starte løb 3. Løb 3 blev dog en meget underholdende og intens affære.

Valdemar Eriksen lå P8 på vej ind i Sving 1, men med en superfræk manøvre på ydersiden i det hurtige sving 1 overhalede han tre biler på én gang og kom ud af sving 2 som P5. Manøvren havde kostet nogle sekunder til toppen, men den unge AAS’er gav ikke op og pressede på 25 omgange i træk i et stort set fejlfrit løb og fik lukket hullet ned til ca. 0,5 sekunder fra P4. Han måtte dog tage til takke med P5, idet han løb tør for tid. Ingen af kørerne bagfra blev en trussel, men de var aldrig mere end to sekunder efter, så der var ikke plads til fejl.

Valdemar Eriksen ligger nu P5 ud af 19 kørere i det samlede mesterskab og bedst hos Team Drivex, som har fem biler indsat i mesterskabet.

”Circuito de Navarra bliver aldrig min favoritbane!” siger Valdemar Eriksen. ”Selvom jeg nu har kørt rigtigt mange omgange der, synes jeg stadig ikke, jeg kan finde den rigtige rytme, hvor jeg får alle hurtige sektorer sat sammen på én omgang. Derfor er jeg godt tilfreds med at ligge på femtepladsen i mesterskabet efter at have kørt på den bane, der passer mig mindst.”

”P5 er selvfølgelig ikke der, jeg vil slutte løbene, men i denne weekend var en femteplads ”best of the rest” og dermed en lille sejr for os, for rivalerne fra MP Motorsport stod mere eller mindre for alt fra P1-P4 hele weekenden, og der var bare ingen, der kunne matche dem.”

Der bliver ikke tid til ferie for Valdemar Eriksen, for der er test tirsdag og onsdag på Paul Ricard i

Frankrig og ugen efter igen på Circuito Del Jarama i Spanien. Næste løb køres på Paul Ricard 20.-23. august.

André Sloth Eriksen.