Klubbens sponsorer

”Det var et stort skridt fremad”

Lørdag kørte Ib Kragh og Mie Petersen deres fjerde rally med deres nye Citroën DS3 R5, og selv om det ikke blev til nogen sejr, så blev det til en pokal for andenpladsen i 4WD-divisionen.

”Det var et stort skridt fremad,” siger Ib Kragh. ”Bilen har kørt som et urværk, og der har ikke været noget alvorligt med den. Og ja, så var det også et godt løb med nogle udfordrende hastighedsprøver.”

Ecoteck Rally Himmerland blev kørt i … netop Himmerland …. Og der blev lagt hårdt ud fra start med løbets længste hastighedsprøve i form af en rundbane i Lindum Skov ved Tjele Langsø.

2015-Rally-Kragh-09

”Jeg var lidt spændt på den første prøve, Lindum Skov, for det var første gang, at jeg skulle køre i bilen, efter at jeg havde ændret en del på undervognen, så jeg vidste ikke, hvordan den ville arte sig,” siger Ib Kragh. ”På Fyn ville den ikke køre ud over hop uden at være meget urolig, så jeg skulle lige føle den lidt an på Lindum Skov-prøven, men ved det første hop fløj den godt, og jeg var glad for at køre i den. Vi havde et par overhalinger på prøven, og det kostede lige lidt hver gang, for vi skulle hver gang forbi på et smalt stykke vej.”

Lidt efter lidt fik Ib Kragh og Mie Petersen dog fart i Citroënen. ”Anden gang, hvor vi kørte både i Lindum Skov og på Nysum-banen, slog jeg en af mine konkurrenter fra divisionen, Tim Svanholt,” fortæller Ib Kragh.

Til eftermiddagens rundbane ved Stenstrup valgte teamet ikke at ændre på opsætningen.

”Lindum Skov har mange bakker og toppe med hop, men det er altså på plan vej, men Stenstrup er en meget kuperet vej, plus der var en masse nye sten, som var kørt på, så det var glat i nedbremsningerne, og bilen kørte ad helvede til,” siger han. ”Vi kom til service, og så fik vi ændret på det, og så kørte den bare bedre anden gang. Jeg fik mere flow i det, og jeg blev mere dus med bilen. Jeg kunne køre lige op med Christian Jensen og jeg slog ham faktisk også på et par enkelte prøver.”

Ikke nok med det. Ib Kragh og Mie Petersen vandt også deres første prøvesejr i den nye Citroën DS3 R5 over alt og alle. Samlet blev det til en andenplads i 4WD-divisionen og en fjerdeplads generelt.

Ib Kragh