Klubbens sponsorer

Bilorientering i ny gammel bil

Nu er vi kommet i gang med en ny sæson i bilorienteringsløb. Den lille røde og trofaste Suzuki blev jo sendt til de evige orienterings-marker i januar, efter at den kom i klemme mellem to andre biler en tidlig morgen på Grenåvej.

2016-Orientering-Nielsen-Hans-Ole-Nielsen-Renee-01

En god gammel Ford Focus Stationcar blev indkøbt. Måske ikke lige den mest ideelle o-løbsbil, for den er nærmest dobbelt så lang som Suzukien var. Om det var bilens størrelse eller manglende evner ved observatøren, der gjorde, vi startede sæsonen med to sidstepladser i Femkantturneringen, må stå i det uvisse. Der er jo også lige det, at chaufføren stadig er lidt handicappet efter sin knæoperation.

Det er dog begyndt at gå bedre nu. Vi hjemkørte en andenplads i DM1 på Nordsjælland ved en del industrikørsel.

2016-Orientering-Nielsen-Hans-Ole-Nielsen-Renee-02

Den 30. april ved AAS’ DM-afdeling hjemkørte vi en førsteplads i et rigtig godt og ikke mindst udfordrende o-løb. Vi kørte en del i en større plantage i nærheden af Them. Der blev kæmpet godt i Focussen rundt på de snævre veje. Der var noget mudret mange steder på ruten på grund af den megen regn i april, så det var om at holde på, så vi ikke kørte fast. Her var det så, at bilens størrelse blev spændende. Normalt er jeg ikke utryg ved min kører, men hold da k… nogle gange syntes jeg nok der var nogle træer, der var alvorligt tæt på bilen, når der blev drejet rundt i 90 graders sving på meget små veje med dybe hjulspor og i god fart.

Ja, det endte dog med en lille afkørsel på en alvorlig mudret markvej på vej ud til tidskontrollen før den sidste etape. En venlig konkurrent hjalp os på vejen igen, tak for det. Renee er sgu ved at få styr på køretøjet nu, det fortæller jo samtidig, man kan køre orienteringsløb i alle slags biler. Ja, så kørte vi også lige et løb i Femkantturneringen mandag den 2. maj. Det resulterede også lige med en førsteplads.

Hans Ole Nielsen.