Klubbens sponsorer

Ny sejr til Anders Fjordbach

AAS’ Anders Fjordbach skal i weekenden køre Renault Sport Trophy-løbsserien på Imola i Italien i forbindelse med ELMS-løbweekenden.

Anders Fjordbach er en travl herre for tiden. Med teamkammerat Frank Stippler ved sin side vandt han for en måned siden den første afdeling af langdistanceløbet VLN på Nürburgring Nordschleife i den nye Audi R8 LMS. Allerede i første VLN-løb sikrede de sig altså sejren, og det skulle vise sig at de havde tænkt sig at beholde sejren i mesterskabet.

Anders Fjordbach og Frank Stippler kørte i sidste weekend anden afdeling af VLN-mesterskabet på Nürburgring Nordschleife, og også her måtte konkurrenterne se sig slået. En sensationel sejr for de to teamkammerater, der har vist sig at være et godt match, og som nu fører mesterskabet stort.

2016-Bane-VLN-Fjordbach-Anders-03

Efter lang tid i bilen under svære baneforhold gav Anders Fjordbach bilen videre til Frank Stippler som nummer 1 i feltet, og så er man altså ikke dårligt stillet. Frank Stippler er nemlig en af de mest rutinerede og hurtigste kørere rundt på Nürburgring Nordschleife.

Anders Fjordbach og Frank Stippler er teamkammerater hos Phoenix Racing GmbH, Audis fabriksteam, og kører i den blå/hvide anden generations Audi R8 LMS GT3-racer med hovedsponsorerne Scherer og TÜV Rheinland. I VLN er der over 180 deltagende biler, hvoraf de 30 kører i samme klasse som AAS’eren. En enormt prestigefyldt løbsserie er altså, hvad VLN er.

Aujdi R8’eren bliver dog skiftet ud i den kommende weekend, hvor Anders Fjordbach deltager i Renault Sport Trophy-løbsserien.

Det er andet løb, og det finder sted på den legendariske racerbane Imola i Italien i forbindelse med det andet løb i European Le Mans Series (ELMS). Tre løb uafhængigt af ELMS på en teknisk svær bane, som han ser frem til.

”Jeg var hurtig i første løb i Spanien, men utrolig uheldig, så jeg ser frem til igen at komme bag rattet af raceren, få en masse fart i dækkene og håber på heldet er med os,” lyder det fra Anders Fjordbach, som satser på, at de imponerende resultater fra VLN-løbet kommer til at afspejle sig i resultaterne i den kommende weekend.

Renault Sport Trophy køres på Imola i weekenden 13-15. maj. Der køres et enkelt løb lørdag og to løb søndag samt diverse qualifying sessions. I slutningen af maj kører Anders ligeledes sammen med Frank Stippler i 24- timers løbet på Nürburgring, som er den absolut største folkefest for motorsportfans.

Tekst: Frederik Petersen.

Foto: Phoenix Racing GmbH.