Klubbens sponsorer

Turbo-skifte blev dyrt for Michael Carlsen

Michael Carlsen var i weekenden for tredje gang til start i 24-timers løbet på den spanske Formel 1-bane ved Barcelona. Men i modsætning til de to foregående optrædener, der endte med en første- og en tredjeplads, kom racerkøreren fra Langeskov denne gang ikke i nærheden af podiet.

”Vi vidste godt, at vi ville have svært ved at klare os på en enkelt omgang, men vi var klart bedre i løbet,” siger Michael Carlsen, der sammen med sine tre teamkammerater blev tvunget til en ufrivillig pause i løbet.

”Vores turbo gik i stykker efter fem timer, og det tog desværre et par timer at skifte den. Det var ellers en ny, som var monteret, men den knækkede i selve akslen. Det havde teamet ikke set før.”

Indledningen af løbet gik ellers godt for Michael Carlsen, som delte det franske Altran-teams ene Peugeot 308 sammen med landsmanden Martin Gøtsche og de to franskmænd Thierry Boyer og Jérôme Ogay.

”Vi startede som nummer 14 og havde kørt os frem til sjettepladsen, for vi havde god fart i bilen, men så fik vi problemer og måtte holde stille,” fortæller fynboen. ”Turboen blev udskiftet, og så kørte vi ellers stort set uden problemer derefter. Vi fik 17 gode timer på racerbanen, men når man er 55 omgange bagud, så bliver resultatet ligegyldigt. Men det var et godt motorløb.”

Slutresultatet blev en tiendeplads i den såkaldte TCR-klasse, der havde 18 startende mandskaber.

”Vi havde håbet om, at vi ville blive bedre og bedre gennem løbet, og det holdt stik. Vi kunne holde vores omgangstider i løbet, mens mange af de andre holds tider var faldende gennem deres stint,” fortæller Michael Carlsen, der ligesom ved tidligere start for Altran-teamet blev tildelt stints i løbet af natten.

”Vi manglede fart på langsiderne. Flere gange passerede jeg en bestemt bil i svingene, men når vi så kom ud på langsiden, var det mig, som blev overhalet af den samme bil. Men det var et skrapt felt, og i vores klasse havde vi god konkurrence. Og havde løbet bare gået over de 17 sidste timer, hvor alt kørte for os, så var vi måske endt blandt de 3-4 bedste hold.”

Carlsen Motorsport.