Klubbens sponsorer

Tak fra en ikke-anonym deltager

Så blev det endnu engang til et Århus-løb for Team Old Time  / Niels Peder og Ditte Rolighed. Denne gang et HP-løb med start fra Carl Christensen A/S (indehaver af tre selskaber – Au2oparts – Eurodeal og Valvoline) i Brabrand. Her var der gjort noget ud af morgenkaffe og maskinkontrol. Derudover var der portalstart, hvor direktøren himself satte en ære i at sende deltagerne afsted. Jo festligt var det.

Ruten var lagt vest for Århus og rundede både Borum, Sabro, Frisenborg, Sorring, Galten, Nørre Vissing, Linå, Laven, Ry, Hårby, Stjær m.v. på den 230 km lange rute. Der var på forbilledligvis toiletter ved alle OT’er. Ved OTK 2 efter ca. 50 km var der en 20 minutters pause ved Skjød Forsamlingshus.

Frem hertil var det gået både godt og skidt for Ditte og jeg. Vi havde stor værdi af vores O-løbs erfaring. Der var nemlig intet mindre end fem skilte (selv expert-mandskaber manglede skilte her). Vi fik dem alle med på kontrolkortet på trods af 45 km/t og højt stress-nivau for at nå frem til næste sekundetape, som alle var med 48–50 km/t. Hastighederne var efter min mening lige i overkanten i forhold til vejenes beskaffenhed.

Efter start på SS4 (sekundetape) ved pkt. 12 slap heldet imidlertid op. Vi havde tegnet ruten forkert op på kortet og dermed overset en kortere vej til pkt. 13. Fatalt på en sekundetape og med kun ca. 14 km til OTK 2 samt hele to sekundetaper inden da. Vi missede selvsagt begge sekundetaper og kom to minutter for sent til OTK. Her var der, som sagt, 20 minutters max-pause. Tidskontrollen kom så til at give os og startnr. 14 samme afgangstid efter pausen. Det opdagede vi desværre først ved afgang fra pausen, og da vi holder til start på SS6, vælger vi at starte på en halvt minut, for ikke at forstyrre enten mandskabet foran eller bagved os. Så måtte vi satse på, at beregner-systemet kunne håndtere det. Ellers var det nu også lige meget. Muligheden for en topplacering var borte, sammen med de 50 strafpoint, vi indtil videre havde raget til os.

Ved middagspausen (også en max-pause) på Gl. Høver Kro i Galten fik vi rettet tiden op, så vi igen kom til at starte i rækkefølge med den rigtige tid og med et minuts interval mellem deltagerne.

Middagen stod på hjemmelavede tarteletter – ja, altså både tartelet og fyld var lavet fra bunden af – de var superlækre.

Således opladet var vi klar til de sidste syv sekundetaper (af 18). Det gik også fint med sekundetaperne. Dårligste tid på 17 HTK’er var to strafsekunder. Og hele 14 HTK’er lå på enten nul eller et sekund. ”Ikke så ringe endda.” Desværre misser vi en finte og et skilt, hvilket dog alle i Sport-klassen (på nær et mandskab) gjorde. På sekundetaperne er vi faktisk helt suveræne på eftermiddagsdelen. Her har vi 14 strafpoint – nærmeste mandskab (vinder i Sport) har hele 25 strafpoint. Selv i Expert-klassen kan kun to mandskaber præstere tider under 14 sekunder (12 og 13 strafpoint). Der er potentiale til en sejr. Såeeh, hvis og hvis…

I mål på Gl. Høver Kro er der biksemad og spejlæg. Vores tyske venner Werner og Christa Stein spørger lidt skeptisk til menuen, men det smager fantastisk. Der bliver også diskuteret frem og tilbage med dommer, beregner og løbsleder m.h.t. vores lille stunt med start på halvt minut, idet beregningssystemet ikke kan håndtere det. Løbsleder Hans Jacobsen tager dog til sidst en beslutning til vores fordel og laver en manuel beregning af vores slut-strafpoint, som tager højde for de 11 HTK’er vi har ramt (plus/minus 30 sekunder) off-line. Vi siger tak og rykker fra en absolut sidsteplads til en fjerdeplads af ti mandskaber i sport-klassen.

Jeg havde op til løbet monteret  videokamera inde i bilen, bag sæderne. Det faldt ikke heldigt ud, da kameraet havde svært ved at kompensere for den store lyskontrast, fra skygge inde i bilen, til sol-oplyst landskab forude. Desuden var optagelserne en smule rystede. Jeg har dog fundet en lille video stump, som nogenlunde viser hvad der foregår inde i bilen, når vi kører sekundetape. Den kan ses her:

Niels Peder Rolighed