Klubbens sponsorer

Poul-Erik Hansen 60 år

Poul-Erik, som er min makker og ven gennem mindst 30 år, fylder den 10. januar 60 år.

Poul-Erik lærte jeg at kende gennem klubaftener i AAS. På det tidspunkt var min samlever Nancy medhjælper i køkkenet i AAS, og der mødte hun Poul-Erik, som altid kom sent. Så han måtte i køkkenet for at bestille en håndmad. Han beklagede sig over, at han manglede en at køre med. fordi Gitte og han havde fået ny bil, og fruen ville ikke have, at de skulle køre i den. Gitte og Poul-Erik havde ellers kørt orienteringsløb sammen indtil da. Nancy sagde ”Jamen, min sambo mangler også en til at læse kort, du kan da spørge ham!” Det var jo et heldigt sammentræf. Siden dengang har vi kørt orienteringsløb, økonomiløb og pålidelighedsløb sammen.

2013-Hansen-Poul-Erik-02Første økonomiløb vi kørte skulle vi køre på Jyllandsringen klokken 24 i bælgravende mørke. Dér var maden fra tagselvbordet (hvor alt skulle smages), vist nær kommet op igen. Poul-Erik var glad for, at der kun skulle køres seks omgange…

Vi har haft mange oplevelser sammen, ja, man skulle ikke tro det, men han kan gøres tavs. Som første gang på Ring Djursland, hvor man dykker på bakken ned i skoven. Når der køres, og vi er bagefter på tid op mod en tidskontrol, behøver jeg ikke at spørge, om vi er bagefter. Det kan høres på hans åndedræt.

Når vi har lavet en fejlkørsel og tiden skal køres ind, skal jeg køre hurtigere, men når vi nærmer os sving, så bremser han 50 meter før mig – mindst – ved at træde bunden ud bilen.

I år 2010 blev vi enige om at køre flere pålidelighedsløb, og så vi gik på jagt efter en gammel bil. Efter lang tids søgen fandt vi endelig den røde Manta på Als. Det er blevet til mange løb. Ja, vi kan godt snakke lidt højt en gang imellem, men det er altid ovre, inden vi kommer i mål.

De sidste to år har vi prøvet at køre i Tyskland. Det er en meget speciel måde, man kører løb dér. De køres som et rally med små specialprøver, som er sekundetaper. Når et løb af den kaliber på omkring 800 kilometer er færdigt, kan man kun beundre Poul-Erik for at kunde holde styr på alle de tider, udregninger og tal. Vi fik en flot tredjeplads sidste år.

Jeg har aldrig fortrudt, at vi fandt sammen som makkere for ca. 30 år siden. Poul-Erik er en god ven, fuld af humør og altid god for en snak. Jeg vil sige som Poul-Erik også skrev om til min 60 års fødselsdag: ”Ja vi har haft et kanon makkerskab, og jeg tror på, at vi har mange år til gode endnu.”

Torben Østergaard.