Klubbens sponsorer

Nicolai Sylvest afsluttede sæsonen med manér

Nicolai Sylvest har i de to sidste september-weekender startet for Team Zakspeed i ADAC GT Masters. Første gang var på Sachsenring sammen med hollænderen Yelmer Buurman, hvor de to gange krydsede målstregen i top 3 for efterfølgende at blive udelukket på grund af en teknisk detalje ved bilen. Anden gang var forgangne weekend på Formel 1-banen Hockenheimring, hvor han atter kørte sammen med schweiz/svenskeren Nikolaj Rovigue, som han tidligere har dannet makkerpar med. Her sluttede de to løb med henholdsvis en niende- og en femtendeplads.

”Selvom de to weekender resultatmæssigt ikke blev det, jeg havde håbet på, fik jeg vist Team Zakspeed og alle omkring mig, hvad jeg står for,” siger Nicolai Sylvest. ”Jeg har da også fået rigtigt meget opmærksomhed og ros efterfølgende. Det er ikke det værste, man kan få, når der de næste måneder skal forhandles kontrakter for næste sæson!”

I lørdagens tidtagning på Hockenheimring satte det 20-årige Team Danmark-talent femtebedste tid i det 27 bilers store felt, og dermed skulle han starte lørdagens løb fra samme position.

”Jeg kom ok fra start, men efter sving 2 opstod en masse tumult,” fortæller han. ”Flere biler snurrede rundt, blev beskadiget og stod midt på banen, så løbet blev rødflaget. Da løbet blev startet på ny, formåede jeg at holde min femteplads og holde kontakten til de forankørende og skabe lidt afstand til de bagvedkørende, indtil jeg skulle ind til det obligatoriske pitstop.”

Da Nikolaj Rogivue kørte bilen tilbage på banen, lå den stadig på femtepladsen, men desværre måtte Rogivue strække våben mod flere af de erfarne navne bagved og kom i mål på niendepladsen og som nummer fire i juniormesterskabet. ”Det var lidt ærgerligt,” siger Nicolai Sylvest, ”men jeg vælger at tage det positivt, da jeg igen fik vist stabilitet og god speed i både kval og i løbet.”

Søndagens tidtagning kørte Nikolaj Rogivue, men resultatet blev desværre en lidt skuffende 19. plads. Det så nu unægteligt mere end svært ud at opnå et topresultat i søndagens løb. Nikolaj Rogivue startede i bilen, mistede en del placeringer, inden han kunne aflevere bilen til Nicolai Sylvest på 21. pladsen.

Racerkøreren fra Jægerspris pressede hårdt på fra start, og selvom der var langt op til de forankørende, var han absolut hurtigste kører af hele det store felt i den sidste halvdel af løbet og formåede at køre bilen frem til en 15. plads efter nogle rigtig superflotte og frække overhalinger, som også TV bemærkede og flere gange viste i slow motion.

Jesper Sylvest