Klubbens sponsorer

Nicklas Nielsen vinder 24-timersløbet på Le Mans

Det var en grædende lykkelig Nicklas Nielsen, der søndag krydsede målstregen på Le Mans som vinder af det legendariske 24-timersløb. Den danske racerkører gentog således Ferraris triumf fra 2023 – og han melder sig dermed ind i en yderst eksklusiv klub af danske Le Mans-vindere. Kun to andre danskere, John Nielsen og Tom Kristensen, er lykkedes med at vinde den generelle sejr.

”Jeg har drømt om det her hele mit liv. Jeg har set de store stjerner stille sig op på dét podie, og jeg er meget stolt over, at jeg nu selv kan gøre det. Jeg indrømmer blankt, at jeg sad og græd inde i hjelmen på hele omgangen efter målflaget. Jeg er både vildt lykkelig og enormt lettet. At vinde 24-timersløbet på Le Mans har været målet for min karriere, og det er en surrealistisk følelse at have lykkedes med den største udfordring,” lyder det fra medlemmet af Aarhus Automobil Sport.

Sejren kom bestemt ikke uden udfordringer for Nicklas Nielsen og holdkammeraterne fra fabriksteamet Ferrari AF Corse, italienske Antonio Fuoco og spanske Miguel Molina. Trekløveret startede fra en femteplads i et løb, hvor Porsche efter en stærk kvalifikation havde indtaget de to forreste pladser med deres fabriksbiler. Nicklas Nielsen, som startede løbet i bilen, viste imidlertid hurtigt formen og tog føringen på løbets første omgang – og derfra var de 24 timer én lang kamp i toppen af Hypercar-feltet, hvor flere mærker skiftedes til at dominere.

”Det var et intenst løb, hvor man hele tiden skulle reagere på skiftende konditioner. Vi vidste, at vi havde en stærk bil, men når vejrforholdene præger løbet, som det gjorde denne weekend, så er det strategien, som bliver vigtig. Og her synes jeg, at hele holdet leverede og tog de rigtige beslutninger, selvom vi konstant var under pres,” siger han.

Der måtte gambles undervejs for at få forspring, blandt andet ved at køre videre på slicks, når store dele af feltet lavede pitstop for at skifte til regnvejrsdæk. Løbet var ekstra udfordrende på grund af vejret, som konstant skiftede mellem tørre og våde forhold, og særligt i løbet af natten blev kørerne udfordret af silende regn, som sendte safety cars på banen i flere timer. Med en time og 42 minutter igen måtte Nicklas Nielsen desuden have hjælp fra teamet til at fikse en dør – og den 27-årige dansker sluttede med blot 14 sekunders afstand til rivalerne fra Toyota. Tredjepladsen blev taget af Ferrari-fabriksteamets anden bil.

Med sejren på Le Mans er Nicklas Nielsen, Antonio Fuoco og Miguel Molina rykket op på en andenplads i den samlede VM-stilling. Fjerde afdeling af verdensmesterskabet for sportsvogne, FIA World Endurance Championship, afvikles den 12.-14. juli i São Paulo.

Tekst: Nikolaj Karlshøj.