Klubbens sponsorer

Nicklas Nielsen starter i Audi TT Cup

Den 19-årige AAS’er, Nicklas Nielsen, er netop kommet på kontrakt med Audi og skal således køre med i Audi Sport TT Cup-serien. Det sker efter mange sæsoner bag rattet af gokart i udlandet som fabrikskører hos italienske Tony Kart. Nicklas Nielsen kan prale af over 150 podieplaceringer, fem internationale mesterskaber og næsten 60 pole positions over de seneste år.

2016-Bane-Nielsen-Nicklas-01

I 2016 har Nicklas vundet titlen som WSK Winter Cup-champion i februar og senest vundet første afdeling af årets WSK Super Masters Series i Castelletto di Branduzzo i starten af marts.

2016-sæsonen byder på noget andet end karting, efter Nicklas Nielsen er på kontrakt med Audi og har sikret sig en plads i Audi Sport TT Cup, der er en løbsserie, hvor alle biler indsættes centralt af Audi, og alle kørere har samme betingelser. En løbsserie, der primært finder sted i Tyskland på velkendte racerbaner som Nürburgring og Hockenheim, men ligeledes når ud over landets grænser til både Holland og Ungarn i forbindelse med DTM, som er den førende motorsportsserie i Europa.

Nicklas Nielsen skifter altså karten ud med et lidt større køretøj, og bilen som han kommer bag rattet i har en egenvægt på 1.125 kg og en ydelse på 310 hestekræfter fra en 2.0-liters TFSI-motor. En såkaldt push-to-pass funktion er med til at give den ekstra 30 hestekræfter kortvarigt.

Med sig i ryggen har han en række samarbejdspartnere i Racing For Nicklas N. 2016-programmet blev således præsenteret for disse ved et event hos Easyfood A/S i Kolding den 1. marts med over 140 deltagende gæster.

”En stor tak skal der lyde til de folk, der er med til at realisere min drøm,” lyder det fra en glad og positiv Nicklas Nielsen, der ser frem til at komme bag rattet af en Audi Sport TT Cup-bil og afslutter, at han ”ser frem til en sæson der byder på nye udfordringer!”

Årets Audi Sport TT Cup byder på 24 kørere pr. løb. Nicklas Nielsen er en af de yngste. Kørerne samles den 11.-16. marts i Oberstdorf i Sydtyskland til fitness camp, der skal være med til at styrke kørernes mentalitet og fysik samt ernæring og præsens på sociale medier. 8.-9. april tester Nicklas Nielsen Audi Sport TT raceren på Hockenheim forud for første løb i årets Audi Sport TT Cup.

Første chance for at se Nicklas Nielsen i Audi TT Cup er i weekenden 6.-8. maj på Hockenheim i forbindelse med årets første DTM-løb. Den 26.-29. maj køres det andet løb i forbindelse med 24-timers løbet på Nürburgring – som er det største sportsstævne i Tyskland med langt over 200.000 tilskuere.

Løbene sendes alle på tyske Sport 1.

Frederik Petersen.