Klubbens sponsorer

Michael Carlsen startede sæsonen med sejr

Det blev en meget tilfredsstillende start på 2017-sæsonen, som Michael Carlsen fik, da han i den anden weekend af januar drog til Dubai for at deltage i det klassiske 24-timers løb i De Forenede Arabiske Emirater. Slutresultat blev nemlig en sejr til racerkøreren fra Langeskov.

”Det var igen en rigtig stor oplevelse at deltage, og det var dejligt, at det lykkedes os at vinde,” siger Michael Carlsen, der delte Team Altrans Peugeot 208 med landsmanden Kim Holmgaard og de to franskmænd Guillaume Roman og Thierry Blaise.

2017-Bane-24H-Carlsen-Michael-01

”Vi kørte alle fire stærkt i bilen, og teamet var glad for vores indsats. Vi skiftedes til at komme tættere og tættere på idealtiden, som vi blot manglede tre tusindedele i at slå. Vi måtte ikke køre en omgang hurtigere end 2.16.000, og vi kørte 2.16.003. Jeg var lige kommet ud på banen med to nye dæk, og det gik rigtig godt, men så råbte de til mig over radioen, at jeg skulle slappe af. Ellers havde vi fået to minutters stop-and-go-straf.”

24-timers løbet i Dubai forløb uden de store problemer for teamet, selv om deres føring kom i fare i løbet af natten.

”Vi var inde at holde i otte omgange, fordi der var en ventilatorrem, som røg, og så var der problemer med et spjældhus,” fortæller Michael Carlsen. ”Vi førte faktisk med ti omgange, og så var vi bagefter to omgange foran. Jeg oplevede det ikke selv, for problemerne opstod på det tidspunkt om natten, hvor jeg sov.”

Men selv om de tekniske problemer var minimale, var der masser af udfordringer for Michael Carlsen og hans teamkammerater.

”Det er et vanvittigt motorløb, for der er så meget trafik med 100 biler til start. Der er ikke to minutter, hvor du kan slappe af eller tage den med ro i de næste to sving. Samtidig er der også meget taktik i løbet, når der kommer de såkaldte Code 60-perioder, hvor man skal sænke farten, fordi havarerede biler skal fjernes. Det gør løbet meget uforudsigeligt, men også sjovt at deltage i,” siger fynboen.

”Jeg var i bilen fire gange sammen med en af franskmændene og skulle egentlig have kørt bilen i mål, men det kom ikke til at passe efter nattens stop. Det kunne nu ellers have været sjovt at prøve.”

Carlsen Motorsport