Klubbens sponsorer

”Løbet skulle bare have varet 12 timer”

Michael Carlsen indledte årets racersæson under varmere himmelstrøg. I Dubai på den arabiske halvø var han for første gang i karrieren til start i det lokale 24-timers løb, som havde tiltrukket henved hundrede mandskaber og lige så mange racerbiler. Men det blev et løb uden hverken pokal eller resultat for fynboen.

”Løbet skulle bare have varet 12 timer og ikke 24 timer, for så var vi endt med en andenplads,” fortæller Michael Carlsen.

”Desværre revnede gearkassehuset, men vibrationerne gjorde, at gearkassen også havde rykkede et af de øjer af på motorblokken, hvor gearkassen var monteret. Så selv om teamet havde en reservegearkasse klar, og de kunne have skiftet den på en halv time, kunne vi ikke fortsætte. Der var simpelthen ikke noget, hvor gearkassen kunne spændes fast!”

Michael Carlsen var sammen med to schweizere, en belgier og en franskmand til start i den ene af de to Peugeot 208-modeller, som Team Altran Peugeot indsatte.

2016-Bane-Carlsen-Michael-03

”Det var en god oplevelse. Spændendeog sjovt og med en god atmosfære, og 25 graders varme kan vi godt bruge i denne her tid,” siger racerkøreren fra Langeskov, som fik en lidt anderledes oplevelse, da han første gang skulle på banen i ørkenstaten. ”Det regnede faktisk under træningen, og jeg fik ikke kørt ret meget, før regnen kom. Jeg havde trukket nitten med at skulle køre bremser til for teamets biler, og da jeg så fik lov at køre stærkt, begyndte det at regne.”

”I selve løbet kørte vi rigtigt stærkt, da det blev mørkt. Jeg kom i bilen som den fjerde kører ved 19-tiden efter den franske kører, som ikke havde kørt så hurtigt, som vi havde regnet med, så vi var lidt bagefter. Jeg havde god fart på og fik hentet det, han havde sat til. De jeg kom på banen, var vi nummer tre, og da jeg efter to timer sluttede mit stint, var jeg 40 sekunder efter den førende i klassen. Jeg havde faktisk hentet halvandet minut på den førende over mit stint. Det gav stor ros fra teamet, og jeg var helt høj bagefter.”

Desværre blev det også eneste gang, at Michael Carlsen kom bag rattet i den sorte og røde Peugeot 208 i selve løbet.

”Da jeg stod klar med hjelmen på klokken to om natten, havde den forrige kører meldt om vibrationer,” fortæller Michael Carlsen. ”Jeg satte mig ind og blev spændt fast, men blev så hevet ud igen, fordi bilen skulle ind i garagen for at blive undersøgt for problemet. Vi havde håbet på at kunne fortsætte og så måske tabe en halv time, men sådan skulle det ikke gå.”

”Team Altran Peugeot havde to biler. Den ene vandt klassen. Den anden udgik. Jeg sad så uheldigvis i den forkerte.”

Carlsen Motorsport.