Klubbens sponsorer

Første amerikanske sejr i to år

Efter næsten to år uden sejre i Amercian Le Mans Series sikrede Jan Magnussen og Antonio Garcia sig langt om længe førstepladsen i GT-klassen i et nervepirrende 4-timers-løb på Laguna Seca.-banen i Californien. Det skete som afslutningen på et race, der var så nervepirrende, at det næsten ikke var til at holde ud at følge med i. En time inde i løbet tog AAS’eren føringen i GT-klassen og gav den på intet tidspunkt fra sig — trods der flere gange var optakt til regulært slagsmål.

”Det er et af de mest perfekte løb, jeg har kørt for Corvette Racing. Vi havde føringen det meste af løbet, men der var aldrig mere end få sekunder ned til nummer to, så vi var under ekstremt pres hele tiden,” siger Jan Magnussen.

2013-Bane-ALMS-Magnussen-Jan-01

”Det blev hurtigt et spørgsmål om at være 100 procent præcis hele tiden og ikke lave nogen fejl. Samtidig blev vi nødt til at presse bilen så meget, vi kunne, for hele feltet lå lige bagved og snerrede,” forklarer Jan Magnussen.

Da makkeren Antonio Garcia krydsede målstregen fire timer efter løbsstart, skete det blot 0,98 sekunder foran Falken Tires-Porschen. De første fem GT-biler kom i mål indenfor blot tre sekunder!

”Det er ekstremt motiverende endelig at få vendt heldet efter så mange måneder, hvor vi nærmest har været jagtet af problemer. 2012 var min første sæson i ALMS uden sejre, hvilket har været frustrerende, for vi var ekstremt tæt på så mange gange. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange sejren har været indenfor rækkevidde, men hvor småting er kommet i vejen og har kostet os det hele,” forklarer Jan Magnussen, der sidst var øverst på podiet i et ALMS-løb på Mosport Park i 2011.

”Det har været en god uge. Sidste weekend sejrede jeg med mit eget team i Danish Thundersport Championship, hvor vi fører mesterskabet. Og nu en sejr i ALMS, endda i det sidste løb før Le Mans, hvilket naturligvis ikke kunne være bedre.”

Tekst: Nikolaj Karlshøj.

Foto: Paul Ryan.