Klubbens sponsorer

Første internationale sejr til Valdemar Eriksen

17-årige Valdemar Eriksen kørte i weekenden tredje afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab på den 4,4 km lange Formel 1-bane Circuito de Jerez i Spanien. Han startede P6, men kørte et fejlfrit løb med en super start og gode overhalinger, og kunne dermed køre over stregen som vinder. Det spanske Formel 4-mesterskab er ét af de største og hårdeste i verden med 20 kørere og top-10 kørte i dagens løb alle deres hurtigste omgang indenfor en tiendedel af et sekund af hinanden, hvilket bevidner, at konkurrencen er vanvittig tæt.

På sidste omgang af den kun 15 minutter lange tidtagning lørdag morgen lå Valdemar Eriksen på pole position indtil sidste sektor, men løb her ind i trafik og kvalificerede sig på ottendepladsen til løb 1 og sjettepladsen til løb 2. Ikke dårligt, men det så svært ud i det hårde felt. Han fik en kanonstart på løb 1 lørdag eftermiddag og lå P5 efter kun to omgange, men da en forankørende bremsede uventet tidligt, ramte Valdemar Eriksen ham desværre og endte i gruset.

I løb 2 søndag eftermiddag startede Valdemar Eriksen P6, fik en god start igen og overhalede stille og roligt gennem feltet, indtil han to omgange før det ternede flag overhalede sig til P1 og opbyggede et forspring på et sekund, inden han krydsede stregen som vinder.            

MP Motorsport har siddet på stor set alt denne sæson, og med syv kørere i feltet har det været svært. Valdemar Eriksen viste dog i weekenden, at når teamet og han selv rammer det hele rigtigt, er de ikke urørlige.

”Jeg er så glad, at jeg næsten ikke kan være i mig selv! Jeg har været ramt af så meget uheld denne sæson, ikke mindst i sidste weekend, hvor jeg blev kørt af banen fra en sikker sejr kun én omgang før slutflaget, til jeg igen endte i gruset i går. Så er det bare ekstra fedt at kunne give drengene, teamet og mine sponsorer sådan en fantastisk sejr,” siger Valdemar Eriksen. ”Jeg har haft farten til at være med helt i toppen i alle testdage hele året. Jeg lavede en superdebut i Super GT i Danmark i sidste weekend – det var bare som om, vi ikke helt kunne få marginalerne med på vores side. Det kunne vi i dag, og det er en stor forløsning. Vi skal have arbejdet på en bedre kvalifikation i Spanien, for det er der vi mangler, og det er svært at vinde i så tæt et felt, når man starter for langt nede”.

”Jeg har været på podiet en del gange i MRF Challenge, men det her er min første internationale sejr. Det var en hel speciel følelse at køre først over stregen med mit team hængende udover banen og juble. At høre ’Der er et yndigt land’ fra øverste trin på podiet og med Dannebrog ved min side, er noget jeg aldrig glemmer.”

Der bliver ikke tid til at hvile på laurbærrene for Valdemar Eriksen, for allerede i næste weekend køres fjerde afdeling af mesterskabet i Valencia.

André Eriksen.