Klubbens sponsorer

eSport i AAS

Flere sportsgrene får i disse tider tilføjet et ekstra element i kraft af eSport, som kombinerer den virtuelle verden med fysisk træning og konkurrence. Eksempelvis kan man nu træne sin udholdenhed på cykel sammen med andre i spillet Zwift, som kombinerer fysisk cykling med virtuelle etaper som detaljeret replicerer virkelige ruter med øget modstand i pedalerne, når det går opad osv.

Motorsporten er ingen undtagelse og graden af indlevelse er gennem de seneste år blevet større og større både på soft- og hardware-fronten. Følelsen fra asfalt til rat er nu så detaljeret, at simulation er blevet et brugbart værktøj for racerkører til eksempelvis banekendskab og pacetræning. Genskabelsen af baner er også blevet yderst detaljeret med scanningsværktøjer, og nu kan spiludviklerne genskabe diverse racerbaner eller rallyprøver ned til mindste detalje.

Aarhus Automobil Sport har i 2019 valgt at satse på racing i simulation eller simracing, som det kaldes. Vi forventer, at der fremadrettet vil blive indkøbt fire komplette simulatorer, og der arbejdes i øjeblikket sammen med flere lokale århusianske foreninger og virksomheder, så vi i løbet af året kan åbne dørene for et fysisk samlingssted for simracing.

Det er vores mål at skabe en ramme for diverse events eksempelvis med Le Mans eller Formel 1, hvor der vil være mulighed for at følge løbene på tv-skærmen og samtidig give deltagerne mulighed for at teste sig selv i simulation på de respektive baner og i de respektive biler.

Ud over eventarrangementer ønsker vi også at bruge faciliteterne som fundament for AAS E-sport. AAS E-sport bliver navnet på de hold, som i fremtiden skal repræsentere AAS i forskellige former for internationale løb og konkurrencer indenfor simracing. Vi ønsker, at man som medlem af AA eSport får muligheden for at dyrke motorsport på en billig måde i fællesskab med andre, samt får muligheden for at lære og dele erfaringer. Der vil være mulighed for at dyrke simracing, uanset om man er helt grøn eller har stor erfaring med motorsport, og vi ser simracing som en oplagt mulighed for at komme i gang med motorsport.

Alle, som ønsker at blive en del af AAS E-sport bedes kontakte Bjarne Trier på 42756711 eller Kenneth Jensen på 29938247.

Vi søger folk som:

  • Er superhurtige i en sim/racerbil og har lyst til at repræsentere AAS E-sports elitehold primært i spillet Iracing.
  • Er helt vilde med at lære fra sig og har erfaring indenfor motorsport.
  • Kunne tænke sig at dyrke motorsport, men ikke har mulighed for at komme i gang med karting af eksempelvis økonomiske årsager.
  • Ikke har nogle af de førnævnte evner/interesser, men synes simracing lyder spændende og bare har lyst til at være med i projektet.

Kenneth Jensen.