Klubbens sponsorer

Blandet testdag for Nicholai Eberhard

De sidste to sæsoner kørte Nicholai Eberhard i Yokohama Super Cup, men i år skal han for første gang prøve kræfter med kongeklassen Auto-G DTC i en Ford Mustang DTC-racer. For nylig skulle han teste bilen i Spanien på banen Calafat, som ligger 150 km syd for Barcelona, så vejret var perfekt til race. Dernede skulle han lære bilen at kende, da det er lidt noget andet, end den Polo han kørte i sidste år. Der er lige lidt flere hestekræfter at styre.

2014-Bane-DTC-Eberhard-01

Testdag 1 blev brugt på at lære bilen og de forskellige køretekniker at kende.

”Jeg syntes, at jeg lærte de forskellige teknikker f.eks. hæl-og-tå samt måden at køre baghjulstræk på rimelig hurtigt, og jeg begyndte at køre hurtigere og mere konstante tider,” siger Nicholai Eberhard.”

Han havde dog lidt problemer med sin kobling om morgenen efter de første 30 minutters test, men takket være de dygtige mekanikere, som fik styr på bilen, gik der kun to timer før han igen kunne sætte sig bag rattet i bilen. Resten af testdag 1 gik derefter uden problemer og med gode resultater.

2014-Bane-DTC-Eberhard-02

Testdag 2 skulle bruges til at arbejde med forskellige set-up af bilen for at se, hvad det ville gøre for tiderne. Tiderne blev markant bedre op mod middagstiden, lige indtil han blev ramt af et gearkassenedbrud, hvor tredje og fjerde gearhjul flækkede, hvilket betød at hans testdag desværre var færdig før tid.

”Alt i alt er jeg meget tilfreds med det, jeg har opnået og lært nede i Spanien. Jeg ser frem til, at bilen kommer hjem, og at der snart skal testes på Jyllandsringen den 14. april,” siger Nicholai Eberhard.

Ghita T. Kristensen.