Klubbens sponsorer

Jan Præstekjær 60 år

Mandag den 20. juni kan et af Aarhus Automobil Sports trofaste medlemmer og officials fejre en rund fødselsdag. Det er det mangeårige bestyrelsesmedlem og ditto løbsleder og official på FDM Jyllandsringen, Jan Præstekjær, som fylder 60 år. Det er mere end halvdelen af sit liv, at han været medlem af klubben, og der gik ikke lang tid efter indmeldelsen, før han begyndte at give et nap med her, der og alle vegne.

2013-Portraet-Jan-Praestekjaer-02Det er på det organisatoriske område, at han ydet en stor indsats, hvor han bl.a. var med til at istandsætte klubbens daværende klublokale, og i 1982 blev han kåret som årets M/K’er i klubben (en hæder, han også modtog i 2001).

Jan Præstekjær har været fotograf for klubben, men det, som de fleste kender ham for, er hans indsats i dels bestyrelsen, dels i arbejdet på FDM Jyllandsringen.

På racerbanen begyndte han at være official i pitten, inden han senere rykkede til dommertårnet, hvor han i takt med, at han havde gennemgået kurser og fået den nødvendige erfaring, først blev assisterende løbsleder og siden løbsleder.

Jan Præstekjær blev første gang valgt ind i klubbens bestyrelse i 1989, og året efter blev han ansvarlig for klubbens banesportsudvalg – et post, han i første omgang bestred frem til 1996. I 2002 kom han atter ind i bestyrelsen – og atter som formand for banesportsudvalget – begge to poster, han har bestridt siden.

Jan Præstekjær har i en årrække stået som redaktør af klubnyt (1994-1996), og ellers er han kendt som klubbens trykker. Gennem sit arbejde hos først Jydsk Telefon/TDC og siden Vester Kopi har han stået for produktionen af størstedelen af klubbens tryksager.

Når han ikke bruger sin fritid på bilsporten, er Jan Præstekjær en ivrig campist, dyrker sin passion for sine små hunde samt samler på caps.

Fra klubbens side skal der lyde et stort tillykke med den store dag.

Bjarne Andersen/Morten Alstrup.