Klubbens sponsorer

Kvindelig rallychauffør i klubben

Aarhus Automobil Sport får nu en kvindelig chauffør i klubrally, når far og datter – Henrik og Malene Møller-Nielsen – bytter plads. De stiller til start i klubrallyet Mads Kjærs Mindeløb mandag den 28. marts, som køres i Lemvig.

Det er tredje gang, teamet skal op at køre det traditionelle klubrally, de to foregående år har det været Henrik, der har været chauffør. I år skal Malene så have sin ilddåb bag rattet og med Henrik som andenkører til at sikre, at de kommer rigtigt rundt på prøverne.

2016-Klubrally-Moeller-Nielsen-Malene-01”Jeg glæder mig til at komme ud at køre stærkt på både asfalt og grus. Vores lille hurtige Peugeot 106 GTI passer perfekt til mig, efter at vi har flyttet sædet 16 cm frem,” udtaler Malene med et smil.

Det har været hendes ønske i mange år at få lov at styre bilen, når der skulle køres stærkt under konkurrenceforhold. For at kunne få lov til at køre rigtig rally skal man starte med klubrally. Det er således første skridt på vejen, Malene nu tager med Mads Kjærs Mindeløb. Malene har dog allerede licens som andenkører til rigtig rally, og allerede den 9. april stiller hun og Henrik til start i den første afdeling om Danmarksmesterskabet i rally, som køres i Tyskland.

Men nu gælder det først og fremmest klubrally i Danmark, hvor Malene skal styre Peugeot 106 GTI’eren rundt på prøverene, efter alt at dømme bliver hun den eneste kvindelige chauffør.

”Der er nok et stykke til, at Malene gør sig gældende,” udtaler farmand Henrik. ”Hn har trods alt kun haft kørekort i godt to måneder.”

Men allerede søndag den 20, marts tager Malene på klubrallykursus i Randers, så hun kan være godt forberedt til Mads Kjærs Mindeløb.

Anne Møller-Nielsen.