Klubbens sponsorer

Michael Carlsen vandt GP Danmark

Årets GP Danmark blev den helt store succes for Michael Carlsen. Racerkøreren fra Vissenbjerg var for første og eneste gang i denne sæson til start på FDM Jyllandsringen i den Peugeot RCZ, som han normalt anvender i den franske RCZ Racing Cup, og selv om han var i dyst med konkurrenter i langt hurtigere og mere modificerede biler, så lykkedes det ham at tage to sejre og notere sig for en andenplads i det tredje af weekendens løb.

”Jeg havde slet ikke regnet med at kunne vinde. Jeg var godt klar over, at hvis det blev dårligt vejr, så ville jeg være bedre kørende end i tørvejr,” siger Michael Carlsen.

2014-Bane-Carlsen-11

”Hvis det havde været tørvejr, så var jeg nok blevet firer eller femmer. Så ville jeg nok ikke kunne have klaret de to Porscher i feltet, ej heller Hans Hartmanns Honda eller Martin Vedels Opel Corsa. Jeg kunne godt fornemme, at der var nogen, som var trætte af, at jeg kørte fra dem…”

I det første af weekendens heat blev fynboen i et felt på mere end 20 biler kun overgået af den norske Porsche-kører Arild Riise, mens han vandt de to næste heats med et forspring på to sekunder.

”Bilen er god i regnvejr. Den er ikke nær så hårdt sat op som de andre racerbiler, og fordi den er baseret på standardudgaven af Peugeot RCZ, har den stadig gummiled i en del af hjulophængene, så den er lidt blødere og giver sig lidt, og det er en fordel overfor f.eks. de gamle DTC-biler, når det er vådt,” forklarer Michael Carlsen om sin sejrsrecept.

”Men nu har jeg også kørt nogle omgange på den bane, og når det er vådt, så har man et kendskab til banen og ved, hvor man skulle passe på. Vi havde ikke kunnet følge med, hvis det var blevet tørvejr. Men alt i alt var det en superweekend – det gik meget bedre end forventet.”

Næste opgave for Michael Carlsen bliver finalen i RCZ Racing Cuppen, som køres i slutningen af oktober på den tidligere Formel 1-bane Paul Ricard i Sydfrankrig.

Carlsen Motorsport.