Klubbens sponsorer

Jan Magnussen i ny NASCAR-test

Endnu en gang skal Jan Magnussen prøve kræfter med nogle af verdens mest brutale racerbiler. Det sker, når racerkøreren den 29.-30. juli skal gennemføre et testforløb for det amerikanske NASCAR-team, Hendrick Motorsports.

”Jeg har svært ved at beskrive, hvor glad jeg er for igen at blive kontaktet af et af de mest berømte racerteams i Amerika,” fortæller en begejstret Jan Magnussen.

En regelændring i NASCAR-serien har givet flere testkilometer til de forskellige teams, og det har Hendrick Motorsports udnyttet til at hive en erfaren GT-kører ind i udviklingsgruppen. Jan Magnussen skal således agere testkører for Phoenix Racing-teamet, som opererer under Hendrick Motorsports, der i øvrigt har topnavne som Jeff Gordon og Dale Earnhardt jr. på kørerlisten.

2010-Bane-NASCAR-Magnussen-Jan-01

”Opgaven er faktisk den samme som dén jeg fik i 2010. Jeg skal lave nogle testkørsler og komme med inputs til opsætning af teamets biler til de løb, som køres på almindelige racerbaner,” forklarer han. ”Det er et spændende forløb. Hendrick Motorsports er en gigantisk organisation med over 500 ansatte i hovedkvarteret i North Carolina. Det er seriens største team, og de bygger selv deres biler og deres motorer helt fra bunden.”

AAS-medlemmet har netop været på besøg i udviklingsafdelingen, hvor man så småt er ved at være færdig med at bygge den racerbil, som skal bruges til testen. Og Jan Magnussen forsøger ikke at skjule, at han glæder sig.

”En NASCAR-racer er et monster med 900 hestekræfter, der føles som om, verden eksploderer, når du trykker på speederen. Det er en ufattelig rå og brutal oplevelse, og den glæder jeg mig vildt meget til at få i kroppen igen,” siger Jan Magnussen, der efter sin forrige test for tre år siden blev belønnet med et sæde i et ægte NASCAR-løb. ”Vi arbejder på samme ordning denne gang, men der er ikke fastlagt noget endnu. Jeg håber naturligvis på at køre endnu et NASCAR-løb, men indtil videre fokuserer jeg på det udviklingsjob, som jeg er stolt at have fået.”

”Hendrick Motorsports er det største team i NASCAR-serien, og at de kontakter mig igen må jo betyde, at de har været tilfredse med mine inputs. Så nu må vi se!”

Jan Magnussen skal køre sin NASCAR-test den 29.-30. juli på Watkins Glen-banen i staten New York.

Jan Magnussen Racing.