Klubbens sponsorer

Tredje amerikanersejr i træk for Jan Magnussen

Der var kamp til allersidste omgang, da det legendariske Six Hours Of The Glen blev afviklet søndag aften dansk tid. Corvette-duoen Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede etter i GTLM-klassen og fører nu mesterskabet.

”Uden tvivl et af de mest nervepirrende løb længe,” lød det fra en champagnevædet Jan Magnussen. ”Vi vidste fra begyndelsen, at vi havde en god bil med vinderpotentiale, men med 55 biler til start vidste vi også, at det ville blive en udfordring at holde sig uden for problemer, især under starten.”

2014-Bane-USC-Magnussen-Jan-23

Det lykkedes dog Jan Magnussen at komme godt af sted, da det seks timer lange løb blev flaget i gang klokken 17.15 søndag eftermiddag dansk tid. Snart havde danskeren overhalet den førende BMW, og han øgede langsomt dominansen, indtil Antonio Garcia overtog bilen en times tid inde i løbet. En række effektive og problemfri pitstops fulgte herefter, og for hver gang, den gule Corvette #3 parkerede i pitten, var det på en førsteplads, som blev hentet tilbage, efterhånden som konkurrenterne måtte tage deres pitstop. En dominans, som hverken de fabriksstøttede biler fra BMW, Porsche og Ferrari for alvor syntes at udfordre.

”Vi følte virkelig, vi styrede løbet, men det var ikke uden pres, for især de to Vipere havde fart på i denne weekend,” forklarede Jan Magnussen.

De to Vipere kom aldrig tæt nok til at kunne angribe Corvette-duoen. Ikke før til sidst, hvor løbet efter to pludselige safetycar-perioder, som samlede feltet, blev givet frit på allersidste omgang.

”Det var uden tvivl fedt for tilskuerne, at løbet nåede at blive sat i gang igen én omgang før det ternede flag, men jeg bed også alle mine negle af på dén omgang,” forklarede Jan Magnussen. AAS’eren måtte sammen med teamet overvære Antonio Garcia afslutte løbet med en giftig Viper snappende til sin bagende, og da spanieren kørte den gule Corvette over målstregen, var det med blot 0,1 sekunds forspring foran Viper #91 med Marc Goosens bag rattet.

2014-Bane-USC-Magnussen-Jan-22

”Fantastisk kørt af Antonio! En tredje sejr i træk i Tudor-mesterskabet er lige hvad vi har brug for efter et Le Mans, som ikke gik helt efter planen,” lød det fra Jan Magnussen. ”Det virker til, at vi igen har fundet formen efter et par sæsoner, som har været præget af problemer og sort uheld, og det er fantastisk at kunne give teamet de her sejre!”

Med weekendens sejr på Watkins Glen fører Jan Magnussen og Antonio Garcia nu kørernes mesterskab i Tudor United SportsCar Championship med 154 point og er således ni point foran Bill Auberlen og Andy Priaulx fra BMW. På en delt tredjeplads ligger teamkammeraterne Oliver Gavin og Tommy Milner.

Jan Magnussen Racing.