Klubbens sponsorer

Torben Lund 70 år

En af klubbens og samtidig en af dansk asfaltbanesports markante profiler fylder rundt. Torben Lund fylder 70 år den 30. juni.

Torben er – om nogen – synonym med tidtagning i dansk motorsport og kan bedst betegnes som ”Mr. Tidtagning.” Siden slutningen af 70’erne har Torben været tidtagerchef ved stort set samtlige asfaltbaneløb inden for dansk bilsport.

Torben Lund startede oprindeligt i AAS med at køre O-løb i midten af 70’erne med sin fætter Jens Laursen. Efter et par år i O-løb, som bl.a. resulterede i et klubmesterskab i 1978 og deltagelse i flere pålidelighedsløb, kom Torben Lund med som official på Jyllands-Ringen. Dengang var der både et tidtager- og et beregnerhold i tårnet, i alt ca. 10-12 personer. Med sin interesse for EDB, som endnu var i sin spæde opstart, og en uddannelse som radiotekniker i baglommen, begyndte Torben at udvikle eget udstyr og programmer til tidtagning og beregning. Et af de første resultater var en hjemmebygget elektronisk beregnermaskine indbygget i en modificeret trækasse og med en kassettebåndoptager til at lagre filerne på! Op gennem 80’erne og 90’erne blev Torbens tidtagningsudstyr udbygget, så det med få personer kunne håndtere både tidtagning og beregninger ved motorløb.

Kendskabet til Torbens tidtagningsudstyr blev kendt og efterhånden blev hans kompetencer efterspurgt ved andre klubbers afvikling af asfaltbaneløb. Den ene gang, der blev kørt gadeløb i Aalborg Centrum, var det med Torben som tidtagerchef. Selvfølgelig fristes man i dag til at sige. Jobbet som tidtager har også rakt udover landets grænser, bl.a. på baner som Sturup Raceway, Anderstorp, Ring Knutstorp, Mantorp Park og Rudskogen.

I en periode blev Torbens selvudviklede tidtagerudstyr også anvendt til rallyprøver, hvor undertegnede og føromtalte fætter Jens kørte rundt til prøverne. Ikke alene har Torben styr på tiderne, han er også en habil kører selv. Når han er på rejse, hvad enten det er til motorløb, på ferie eller i forbindelse med sit eget EDB-firma, opsøger han gerne den nærliggende gokartbane og giver den gas. Og det sker ikke sjældent, at de lokale helte bliver kørt agterud.

Udover motorsport har Torben Lund også en stor musikinteresse. Han er også en habil sanger, og han er flere gange gennem årene set underholde ved festlige lejligheder, flere husker sikkert Classic Race Aarhus for et par år siden hvor han suverænt overtog fremførelsen af sangen ”My way” fra crooneren Michael Carøe. Musikinteressen har bl.a. ført til, at Torben i en del år har været engageret i amatørteaterforeningen Palsgaard Sommerspil, hvor han mødte Jonna, som han har dannet par med siden.

Torbens engagement i dansk motorsport har bevirket, at tidtagning og resultatformidling ved asfaltbaneløb matcher samme høje niveau, som det kun ses ved store internationale motorløb. Det har bl.a. medført, at MyLaps i Holland, som udvikler og producerer professionelt tidtagningsudstyr til Formel 1, anvender Torben som konsulent. Ved lanceringen af Mylaps nye transponder TR2 i 2019 var det derfor helt naturligt, som en anerkendelse af hans indsats, at det var Torben, som blev bedt om at afsløre det nye produkt ved den officielle release. En løbsleder har offentligt udtalt om Torben: Danmarks bedste tidtagerchef. Det kan ikke siges anderledes. Torben ønskes tillykke med de 70 år.

Tekst: Jes Hebsgaard (som helt glemte at nævne, at det nu gennem mere end 40 år har været en fornøjelse at arbejde sammen med Torben).
Foto: MyLaps, Morten Alstrup (som tog portrætfotoet under dække af, at det skulle være et fællesfoto af tidtagningsteamet på FDM Jyllandsringen).