Klubbens sponsorer

Tømmergaarden i Gjern er centrum for internationalt motorløb

Normalt er det træ og andre byggematerialer, der optager udenomspladsen ved XL-Byg Tømmergaarden på Søndergade i Gjern, men fredag den 20. og lørdag den 21. april vil der i stedet været langt flere biler end normalt ved det midtjyske byggemarked. Og det endda utallige biler med ikke-danske nummerplader.

XL-Byg Tømmergaarden er nemlig startstedet for de to første afdelinger af årets nordiske mesterskab i bilorienteringsløb, hvor man forventer op mod 60 deltagende hold, heraf godt en femtedel fra Sverige og Finland.

”Vi afvikler et løb fredagen samt endnu et lørdag eftermiddag og aften,” fortæller Bernd Thrysøe, Hedensted. Selv har han stået for at kreere den 75 kilometer lange rute, deltagerne skal ud på lørdag eftermiddag, mens det er hans kollega fra den arrangerende klub, Aarhus Automobil Sport, Hans Ole Nielsen, Mørke, som står for fredagens 60 kilometer lange løb.

”Vi starter fra Tømmergaarden, men det er i oplandet omkring Gjern, at selve løbet finder sted. Deltagerne kommer ikke bare til at køre på de normale asfalterede veje, men skal også ud at køre på både mark- og skovveje. For at vi kan afvikle løbene, har vi været ude og indhente godt 75 lodsejertilladelser til hver rute. Det er vi utroligt glade for, for uden velvillighed hos beboerne langs ruten og ejerne af de skove og marker, vi skal igennem, havde det ikke været muligt at gennemføre løbene.”

Selv om 75 kilometer normalt kan tilbagelægges på mindre end en time, kommer deltagerne i Tømmergaarden-løbene til at bruge langt mere tid på de to ruter. Det gælder nemlig om at køre den rigtige rute efter et kort, hvor det måske ikke er alle detaljer, der er korrekt indtegnede, ligesom køreordren også kan indeholde utallige finter, hvorfor de fleste deltagere vil bruge mellem 4 og 7 timer på at gennemføre løbet.

Mens deltagerne er ude i terrænet, vil der også være aktiviteter hos XL Byg Tømmergaarden. Byggemarkedet er vært ved en grillpølse og en sodavand til såvel løbsdeltagerne som publikum, og publikum kan ikke blot kikke på de biler, der skal deltage i løbet, men også en række andre racerbiler. Aarhus Automobil Sport udstiller således racerbiler, som klubbens medlemmer anvender i banesport, rally og historisk pålidelighedsløb.

Fredag vil der være aktivitet hos XL Byg Tømmergaarden fra kl. 17.00 til kl. 20.00, mens der vil være det lørdag fra kl. 13.00 til kl. 16.00. Begge dage slutter løbene ved Gjern Kultur og Idrætscenter.