Klubbens sponsorer

To forskellige udfordringer for Michael Carlsen

To forskellige biler. To forskellige racerbaner. To forskellige løbsserier. Det er de udfordringer, der møder Michael Carlsen i den kommende tid.

”I den sidste weekend af august skal jeg køre GP Danmark på FDM Jyllandsringen med min Peugeot RCZ, og ugen efter skal jeg have en helt ny oplevelse i min lange karriere som racerkører,” siger Vissenbjerg-køreren.

”For første gang nogensinde skal jeg bare pakke min kørerdragt og hjelm i en taske, sætte mig i et fly og så ellers være klar til start. Jeg har ellers været vant til, at jeg selv skulle læsse bilen på og af traileren, stille telt op og sammen med mine mekanikere gøre det hele klart. Men i den første weekend af september skal jeg prøve noget nyt. Jeg skal deltage i et 24-timers løb på Formel 1-banen i Catalunya, og jeg skal bare komme med kørerdragt og hjelm.”

2015-Bane-Carlsen-Michael-08

Men først venter GP Danmark på FDM Jyllandsringen. Det er et nærmest fast punkt på kalenderen for Michael Carlsen.

”Jeg starter med min Peugeot RCZ, som jeg normalt bruger i den franske Peugeot RCZ Cup, for jeg skal bare have en start i Danmark i år,” fortæller han. ”Bilen passer perfekt til banen, selv om den ikke er helt så hurtig som min gamle Peugeot 407. Den kunne jeg køre 1.12.0-tider med. I RCZ’eren ligger jeg på tider mellem 1.13.5 og 1.14.0, men bliver det regnvejr, så kan jeg godt følge med. RCZ’eren har en turbomotor, så derfor er jeg kommet i klasse med bl.a. Ferrarierne, men jeg må gøre mit bedste for at følge med. Sidste år havde vi et rigtig stort felt med masser af godt race, og det håber jeg også, at vi får i år.”

En uge efter GP Danmark på FDM Jyllandsringen skal Michael Carlsen prøve en helt ny udfordring. I en ny bil og på en ny racerbane.

”Jeg har fået et tilbud om at deltage i 24-timers løbet på Catalunya-banen i en Peugeot 208 GTI, og det har jeg sagt ja til,” siger han.

”Jeg kender ikke banen og heller ikke bilen. Det er en Peugeot 208, som vi har solgt mange af her i forretningen, men det eksemplar, jeg skal køre, er bygget op til racerbrug af Altran, og dem kender jeg godt fra de seneste banebiler fra Peugeots side, som de har stået for. Det er fine biler, de bygger, og Altran er knalddygtige til det, de laver.”

Michael Carlsen skal køre sammen med aalborgensiske Kim Holmgaard samt de to udlændinge Marc Rostan og Guillaume Roman.

”Det bliver en kæmpe oplevelse,” siger Michael Carlsen. ”Dels at prøve den nye Peugeot 208 GTI i racertrim, dels at køre et langdistanceløb igen. Jeg har kørt nogle langdistanceløb på Jyllandsringen, men ellers skal vi helt tilbage til 1992, hvor jeg var med i 24-timers løbet på Nürburgring.”

Carlsen Motorsport.