Klubbens sponsorer

To-et-halvt AAS-hold til Gjønge-løbet

Fredag den 3. maj indbød Sydsjællands Automobil Klub til NEZ1 og DM2 i bilorienteringsløb. Finn Højlund og Arne Rasmussen fra SAK havde allieret sig med Henrik Jørgensen og Poul Erik Nielsen fra Viking Auto Sport, som stod for at komponere nogle af ruterne.

Løbet startede fra Hylletoft-hallen i Faxe Ladeplads, og efter en dag på arbejde, lang transport til det sjællandske og indlogering på vandrehjemmet i Faxe, var vi klar til start kl. 18.55.

I løbet gik det fint fremad med god orientering i det åbne land med mange fine tilladelser på private veje.

Glæden for ruten sluttede dog brat på sidste etape, som foregik på et betonværk, hvor løbsledelsen havde valgt at køre det meste af en etape. Her var der masser af stregskitser, der skulle køres på åbne pladser, hvor det stort set var umuligt at definere nogle entydige retninger, da man jo kunne køre overalt.

Vi fik dog ’gættet rigtigt’ de fleste steder, men det var på denne etape, at vi smed det eneste skilt, som vi manglede i løbet. Vi ved ikke helt hvorfor, men det er sandsynligt, at Bernd målte en stregskitse i 1:2000 i stedet for 1:5000. Det ene skilt i løbet betød, sammen med vores alt for store tidsforbrug på 121 minutter for meget, at vi endte nede på ottendepladsen i M-klassen. I samme klasse endte vores halve hold Henrik Møller-Nielsen, sammen med Michael Larsen fra SOMS, på tiendepladsen. Vores DASU-formand Henrik er i øvrigt en travl mand: fredag var han landet i Danmark fra FIA-kongres i Sydafrika, lørdag morgen tog han til DIF-årsmøde, kørte derefter NEZ2 lørdag eftermiddag/aften, og søndag formiddag var den energiske Møller til Danish Master-løbet på FDM Jyllandsringen. Mon han nogensinde sover?

Det sidste AAS-hold i fredagens løb var Renée og Hans Ole Nielsen, som scorede en skuffende tiendeplads i A-klassen.

Klokken 01.15 var vi tilbage på vandrehjemmet til en velfortjent nattesøvn, så vi kunne være klar til DM3 dagen efter.

Bjarne Andersen.