Klubbens sponsorer

Titeldrømmen glippede for Martin V. Jensen

Det var lige ved og næsten, at det lykkedes for Martin V. Jensen at køre den første titel i DTC-regi hjem til sit team HM Racing, da deltagerne i MASCOT Danish Thundersport Championship i weekenden afsluttede sæsonen på FDM Jyllandsringen. Den unge Hinnerup-kører var i front for U21-mesterskabet forud for finalen, men da hans værste rival Frederik Schandorff sluttede foran ham i alle tre løb, blev det desværre ikke til nogen titel.

”Vi manglede lidt på setuppet, og det kræver nogle testdage for at finde det,” forklarer Martin V. Jensen. ”Jeg kørte på mine bedste tider i år, men kom desværre ikke i top 8 i første heat, og det påvirkede mulighederne i andet heat. Vi prøvede et andet setup til finalen, og det virkede semigodt, men da jeg lå og kæmpede med Casper Elgaard, kunne jeg se, at jeg tabte tid i forhold til ham.”

Selv om han naturligvis var ærgerlig over at have misset muligheden for at vinde U21-mesterskabet, er Martin V. Jensen tilfreds med sin tredje sæson i dansk bilsports superliga.

”Jeg havde en målsætning om at komme i top 5, men sluttede som nummer 6, og det er jeg faktisk ganske godt tilfreds med, for der var over 25 kørere til start i år,” siger han.

2016-Bane-DTC-Jensen-Martin-V-03

”Vi har fået det bedste ud af de rammer, vi har, og vi har kørt en nogenlunde fejlfri sæson, men hele konkurrencen i DTC er bare blevet skrappere og skrappere.”

Mens Martin V. Jensen sluttede på en sammenlagt sjetteplads, blev teamkammeraten Nicholai Eberhard nummer ti. Det skete efter en finale, der varede få sekunder for hans vedkommende.

”Da starten gik, og jeg kom afsted, blev jeg ramt på bagkofangeren og spundet rundt, så jeg ramte autoværnet,” fortæller Nicholai Eberhard, som dog ikke kunne fortsætte.

”Da jeg ramte autoværnet, blev vippekontakten til brændstofpumpen slået over, så den lukkede. Men ellers skete der ikke så meget udover en ødelagt styrekugle, lidt bukket styretøjsdele og så en ødelagt splitter. Det var lidt træls for at være helt ærlig. Det er det, som gør, at man bliver stærkere og går videre.”

Finalerunden på FDM Jyllandsringen var ikke den sæsonafslutning, som Nicholai Eberhard havde håbet. Og det gælder også store dele af sæsonen.

”For mit eget vedkommende ville jeg gerne have præsteret noget bedre,” siger han. ”Jeg har haft for lidt test til, at jeg har kunnet rykke mig, men det er somme tider økonomien, som sætter sine grænser. Nu arbejder vi i teamet på at få et ordentligt budget, så vi kan måle os med de teams, som ligger helt i toppen. Det er målet for næste år, og så vi kan give den fuld gas.”

Ole Eberhard.