Klubbens sponsorer

Testarbejdet begynder

Jan Magnussen tager den 3. januar hul på sin 2014-sæson. Det sker på Daytona, hvor testarbejdet begynder.

“Det er blevet en kort vinterferie i år, men det gør ikke så meget, for det bliver nok en af de mest spændende sæsoner nogensinde,” fortæller Jan Magnussen. Racerkøreren skal i den kommende weekend teste for sin faste arbejdsgiver, Corvette Racing, forud for det legendariske 24-timers-løb på Daytona International Speedway i Florida den 25.-26. januar. “Vi stiller til start i en helt ny serie (Tudor United SportsCar Championship, red.), og vi gør det med en helt ny bil, som i øvrigt først bliver præsenteret for offentligheden den 13. januar i Detroit. Den nye Corvette C7.R skal levere al den power, vi manglede i forhold til konkurrenterne i 2013-sæsonen, og især på Le Mans bliver det spændende, da vi går fra at have klassens ældste bil, til at have den nyeste.”

2014-Bane-USC-Magnussen-Jan-01

Bilen og serien er ikke det eneste, som bliver nyt for Jan Magnussen i 2014. Det gør også hans og Antonio Garcias nye tredjemand i sæsonens lange løb, Ryan Briscoe. Den 32-årige australier har for længst gjort sig bemærket i amerikansk motorsport, ikke mindst i IndyCar — det amerikanske svar på Formel 1, hvor han fra 2008 til 2012 kørte for det legendariske Penske-team og netop har indgået kontrakt med Chip Ganassi Racing for 2014. Sidste år blev Ryan Briscoe imidlertid hyret af Level 5 Motorsport til at køre en prototype som tredjemand i 12-timers-løbet på Sebring, som han vandt sammen med Scot Tucker og Marino Franchitti. Sejren medførte en aftale om at køre resten af 2013-sæsonen sammen med Scott Tucker, og duoen vandt faktisk ALMS-mesterskabet i LMP2-klassen.

Ryan Briscoe skal dog kun være tredjemand i 24-timers-løbet på Daytona og 12-timers-løbet på Sebring til marts. Til årets største begivenhed, 24-timers-løbet på Le Mans, bliver det atter amerikanske Jordan Taylor, som skal hjælpe Jan Magnussen og Antonio Garcia op på sejrsskamlen. Søsterbilen, Corvette #4 med Oliver Gavin og Tommy Milner, får også ny tredjemand på Daytona og Sebring i form af englænderen Robin Liddell (som Jan Magnussen delte bil med i sidste års udgave af 24-timers-løbet på Daytona, red.), mens engelske Richard Westbrook er tilbage på holdet som tredjemand til 24-timers-løbet på Le Mans.

”Der sker rigtig mange nye ting i år, og det bliver spændende at se, hvordan serien og ikke mindst styrkeforholdet mellem bilerne udvikler sig henover året,” siger Jan Magnussen. ”Så selvom vinterferien har været lige lovligt kort, kan jeg ikke vente med at komme på arbejde igen — nu skal den have én over nakken!”

Jan Magnussen Racing.