Klubbens sponsorer

Svenske og danske sejre ved Tømmergaarden-løbene

Fredag og lørdag var XL Byg Tømmergaarden i Gjern startsted for årets to første løb i kampen om det nordiske mesterskab i bilorientering. 58 mandskaber fra Finland, Sverige og Danmark var til start i fredagens løb, 62 i lørdagens løb, og det blev til såvel danske som svenske sejre i NM-premieren i det midtjyske.

”Ja, rent faktisk blev det til to danske og to svenske sejre i de to løb,” siger Bernd Thrysøe, som sammen med kollegaen fra Aarhus Automobil Sport, Hans Ole Nielsen, stod som rutelæggere og løbsledere for de to løb.

”Når vi afvikler NM-løb, afvikler vi to konkurrencer i hvert løb. Det ene for de danske hold. Det andet for de udenlandske hold. Det skyldes kort og godt, at der er en række mindre forskelle mellem, hvordan man i de forskellige lande afvikler bilorienteringsløb. Så for at finnerne ikke altid slår danskerne og nordmændene i Finland og vice versa, afvikler man to separate konkurrencer.”

Begge dage blev den danske konkurrence vundet af de mangedobbelte danske og nordiske mestre Harald og Jan Søndergaard, mens der var hård konkurrence blandt udlændingene om at vinde den ikke-danske konkurrence.

”I det første løb, der blev kørt fredag aften, skulle vi lige checke resultatet et par gange, inden vi kunne udråbe Rune og Andreas Nilsson fra Sverige som vindere,” siger Bernd Thrysøe. ”De klarede sig med bare to strafpoint mindre end det finske hold Timo Mäkelä og Riku Bitter.”

Rune og Andreas Nilsson blev noteret for 132 strafpoint. Timo Mäkela og Riko Bitter for 134 strafpoint. Og at det var marginalerne, som afgjorde opgøret, understreges af, at eksempelvis en manglende kontrol på ruten udløser 25 strafpoint. Dem havde både det svenske og finske hold, så det var reelt tidsstraffene for enten for tidlig eller for sen ankomst til en tidskontrol, der blev afgørende.

”Men også tredjepladsen blev et tæt opgør,” tilføjer Bernd Thrysøe. ”Her var der også to point mellem to finske hold – Kari-Pekka Turtiainen/Jari Kulmala og Tomi Viitala/Juha Haikkilä – og da de to hold sluttede med henholdsvis 144 og 146 strafpoint, understreger det bare, at vi havde en meget tæt konkurrence fredag aften.”

Lørdag eftermiddag – hvor deltagerne atter blev sendt afsted fra XL Byg Tømmergaard, men på en ny rute – kunne Rune og Andreas Nilsson dog ikke gentage sejren. Her blev de henvist til andenpladsen af deres landsmænd Björn Henriksson og Ulf Andersson.

XL Byg Tømmergaarden-løbene var de to første af i alt fire bilorienteringsløb, som Aarhus Automobil Sport afvikler. I starten af juni kører man løb i nærheden af Hedensted, mens man i slutningen af september afvikler en afdeling af det jysk/fynske mesterskab i Aarhus-området.