Klubbens sponsorer

Svær weekend i det sønderjyske for Jan Jønck

Weekendens besøg på Padborg Park blev en blandet oplevelse for Jan Jønck og RS Competition. Jan havde på forhånd store forventninger til udbyttet af weekenden, men det skulle vise sig at blive lidt sværere end som så.

Formel Ford feltet har allerede besøgt Padborg Park én gang i denne sæson, og ved den lejlighed hentede Jan en sejr og to andenpladser i de tre heats, og på den baggrund var forventningerne og selvtilliden i top, da RS Competition i den forgangne weekend vendte tilbage til banen i grænselandet. Det startede da også fint, da Jan satte hurtigste tid i lørdagens frie træning, men i den efterfølgende tidtagning kunne Jan ikke helt finde den samme fart i bilen.

2014-Bane-FF-Joenck-17

”Vi satte helt nye dæk på inden tidtagningen, og det burde alt andet lige være en fordel, men af en eller anden grund gik det ud over balancen i raceren. Jeg kæmpede med overstyring og kunne ikke helt finde farten i bilen,” fortæller Jan Jønck om den svære tidtagning. På trods af den manglende balance fik Jan sat bilen på tredjehurtigste tid, hvorfra han således skulle starte i lørdagens heat.

Da starten gik til første heat, kom Jan ikke helt så godt afsted, som han ellers har fået for vane, og han forblev på tredjepladsen. ”For første gang i lang tid fik jeg ikke en særlig god start,” siger han. ”Frederik lagde hårdt fra land, og jeg besluttede ret hurtigt at lade Mathias få fred til at prøve at hente ham, i stedet for at vi skulle ligge og slås indbydes. Som omgangene gik kunne jeg se, at han desværre ikke kunne hænge på Frederik, og så valgte jeg at gå efter andenpladsen. Det udviklede sig til en superfed og helt fair duel – faktisk noget af det sjoveste, jeg har været med til hele sæsonen – men desværre endte Mathias med at vinde vores lille kamp.”

Mens hele lørdagen blev afviklet i strålende solskin, var det helt anderledes forhold, der mødte kørerne søndag morgen. Silende regn forvandlede i morgentimerne banen til en endnu større udfordring, og dagens to heats blev da også præget af den glatte bane. I lørdagens heat havde Jan Jønck kørt den hurtigste omgang af alle, og han skulle derfor starte søndagens første heat fra pole position. Desværre betød den glatte bane, at den fordel hurtigt blev annulleret, da starten gik.

”Jeg kiksede min start, og det hele gik op i hjulspin. Præcis det samme skete for Mathias, der startede toer, og efter det første sving var jeg helt nede på P5, mens Mathias lå på P4. Desværre ramte Frederik den helt rigtigt, og så var han bare kørt,” fortæller Jan Jønck, som dog fik kæmpet sig tilbage og sluttede heatet på tredjepladsen. På allersidste omgang satte han sin hurtigste omgangstid, som medførte en startplads i forreste række i dagens sidste heat.

2014-Bane-FF-Joenck-18

Weekendens sidste heat blev også afviklet på en våd bane, og endnu engang måtte Jan Jønck se Frederik Schandorff tage starten. ”Jeg fik en meget bedre start end i heat 2, og på de første par omgange kæmpede jeg for at hænge på Frederik, men han var virkelig flyvende igen i dette heat,” fortæller han. På grund af sammenstød lidt nede i feltet blev der cirka midt i heatet sendt en safety car på banen, og da løbet igen blev givet frit, kom Jan Jønck lidt under pres fra teamkammeraten Mathias S. Kristensen. Efter et par omgange kunne Jan dog trække lidt fra og konsolidere sin andenplads, men foran ham var Frederik Schandorff udenfor rækkevidde. ”Der var ikke så meget at stille op over for Frederik. Hans racer kørte som på skinner, og det må man bare bøje sig for. Han satte faktisk ikke et hjul forkert hele weekenden,” sagde Jan Jønck efter heatet. Med sejre i alle weekendens tre heats trak Frederik Schandorff fra i den samlede stilling, og det bliver nu mere end svært for Jan at løbe med Danmarksmesterskabet.

”Alt i alt er jeg skuffet. Vi troede faktisk, at vi ville være konkurrencedygtige, når det var vådt, men det viste sig jo ikke at holde stik. Både i forhold til vores egen performance og i forhold til mesterskabet har det ikke været en tilfredsstillende weekend,” siger Jan Jønck. ”Når det er sagt, så har det naturligvis ikke kun været skidt – med to tredjepladser og en andenplads som resultat så kunne det selvfølgelig have været endnu værre, men weekenden har bestemt ikke levet op til hverken mine eller teamets forventninger.”

Jørn Dalgård Larsen.