Klubbens sponsorer

Succesfuld efterårstur for de historiske biler på Djursland

Lørdag var Aarhus Automobil Sport vært for Dagli’Burgsen Lime-løbet, som var finalen i FDM DASU Classic – en landsdækkende turnering for pålidelighedsløb for historiske biler. Og det var et løb, hvor løbsledelsen høstede roser fra deltagerne for et veltilrettelagt løb. Med en enkelt undtagelse gennemførte alle 38 startende mandskaber løbet.

”De uheldige var et mandskab i en 32 år gammel Audi 80, der tidligt i løbet fik tekniske problemer og måtte udgå,” fortæller løbsleder Hans Ole Nielsen. ”I historisk pålidelighedsløb presser vi ikke bilerne, men når de har en del år på bagen, kan der jo gå ting i stykker.”

2015-Historisk-HP-06

Deltagerne mødte ind hos Dagli’Brugsen Lime til teknisk kontrol og senere sendt fra byen sydover mod Århus til Ødum, hvor første pause var indlagt. Herfra gik det nordpå mod Randers, hvor beboerne i bl.a. Ølst og ved Clausholm kunne nyde synet af de gamle biler, hvor den ældste havde 50 år på bagen, som efter en ny pause ved Hvilsager Forsamlingshus fortsatte på eftermiddagens del af løbet. Her nåede feltet bl.a. fordi Assentoft, Uggelhuse, Allingåbro og Auning, inden målet blev nået ved Hvilsager Forsamlingshus.

2015-Historisk-HP-07

”Dagli’Brugsen Lime-løbet bød på nogle meget tætte afgørelser i flere af klasserne,” siger Hans Ole Nielsen.

”Tættest var det i expert-klassen for de skrappeste mandskaber. Her endte såvel Henning Friborg/Else Friborg som Søren Dahl/Michael Petri med præcist samme antal strafpoint. Blot 27 strafpoint blev de noteret for over de 35 tællende, hemmelige tidskontroller, og da et strafpoint i denne klasse er lig med et sekund ved for sen eller for tidlig ankomst til tidskontrollerne, viser det, hvor dygtige deltagerne er, og hvor tæt konkurrencen er.”

2015-Historisk-HP-08

Men der skulle findes en afgørelse, og her siger reglementet, at hvis to hold slutter á point, vinder holdet i den ældste bil. Og da Henning Friborg/Else Friborg deltog i en Volvo Amazon fra 1967 og Søren Dahl/Michael Petri i en Opel Kadett fra 1978, var det førstnævnte hold som vandt.

”I den næst-skrappeste klasse – Sport – scorede Carl Hellmers/Poul Hellmers sejren med tre points forspring til Anja Linette Møller/Thomas S. Knudsen og Niels Chr. Madsen/Olav Madsen, som sluttede á point,” siger Hans Ole Nielsen. ”Og brødrene var sande vikinger. De gennemførte nemlig hele løbet med kalechen nede på deres MGB. Heldigvis slap de – og vi – for regn!”

Touring-klassen blev vundet af Per Vilslev/Erik Andersen.

Klik her for at se Morten Alstrups fotos.

Klik her for at se Bjarne Andersens fotos.

Klik her for at se resultatlisten.