Klubbens sponsorer

Succes og kegler for Jakob Borum

Jakob Borum er for de fleste kendt som en ganske habil racerkører med mange års erfaring. Hvad færre måske er klar over er, at han også er en dygtig keglespiller, og han har tidligere vundet indtil flere klubmesterskaber i AAS i keglespil. Som noget helt nyt er han nu begyndt at kombinere de to egenskaber, men mere om det senere.

I weekenden den 9.–10. juni var det racerkøreren Jakob Borum, der skulle i aktion sammen med sit team ACD ProRacing, og det foregik på Jakobs favoritbane Ring Djursland. Efter gearkasseproblemerne ved Åbningsløbet var det tid til revanche, men efter tidtagningen så det svært ud. Jakob Borum, klagede over, at bilen manglede kræfter, og efterfølgende viste loggermålingen også, at effekten lå 30 hk under det normale. Under de betingelser var en sjetteplads egentlig OK, og da starten gik til heat 1 lørdag eftermiddag var de 25 af de manglende 30 hk tilbage i stalden. ”Vi fandt et stik til en sensor, der sad løst, og vi formoder, at det var årsagen til de manglende hk, i hvert tilfælde var de tilbage i heat 1,” fortalte Jakob Borum efter heatet. Og at det hjalp at få den manglende power tilbage var der ingen tvivl om. Han kørte sig stille og roligt op igennem feltet, og endte de sidste 4-5 omgange med at ligge og presse hårdt på den førende Thue Henriksen i BMW. Jakob Borum var hurtigere end Thue, men Thue forsvarede sin position flot, lavede ingen fejl, og derfor var det ganske enkelt umuligt at komme forbi. Heatet endte dermed med en P2 til Jakob, og dermed var årets første podieplads i hus.

Heat 2 blev kørt tidlig søndag morgen, og som følge af sin andenplads i heat 1 startede Jakob Borum fra syvende position. Med succesen fra heat 1 var der forhåbninger om, at han kunne tage endnu en podieplads. Men nu er der det ved Yokohama Super Cup i 2018, at konkurrencen er hård og meget lige, hvilket gør det meget vanskeligt at køre sig op igennem feltet. Det lykkedes dog for Jakob Borum at avancere et par pladser, så han endte heatet på en femteplads. Resultatmæssigt ikke helt tilfredsstillende, men Jakob var alligevel et stort smil, da han kom ud af bilen, og det var alle de andre også. De havde simpelthen lige leveret det som mange betegnede som det bedste og mest spændende heat i Super Cup i meget lang tid. Og oven i det så fungerede bilen simpelthen 100 procent, så optimismen var så absolut i behold til heat 3.

Heat 3 blev på mange måder anderledes, dels blev det årets første heat i regnvejr, og dels var det her, at Jakob Borum – lettere ufrivilligt – fik demonstreret sine keglespilsevner. På første omgang ligger Jakob og kæmper med Lars Højris, og da de kommer forbi pitten og skal ned mod trapperne, mister Jakob stort set al sigtbarhed på grund af spray fra de forankørende biler. Desværre kommer Jakob 20 cm for langt til venstre og vælter en stribe kegler. Umiddelbart så det ud til, at det kun gav skader på kofangeren, men efter nogle omgange stod det klart, at bilen både lækkede olie og kølervæske. Jakob fik flag for teknisk defekt, og blev således tvunget i pit, hvilket formentlig har reddet motoren fra at tage yderligere skade.

I den samlede stilling i mesterskabet betyder weekendens resultat, at Jakob Borum rykker fra en placering som nummer 11 til nummer 9. Til det skal det dog siges, at Jakob allerede nu har to heat med nul point som i sidste ende skal trækkes fra, så målet om at nå en top tre placering i mesterskabet er stadig opnåelig og realistisk.

Keld O. Dohm