Klubbens sponsorer

Stor spænding om udfaldet i Juelsminde Rally Den Jyske Sparekasse

I weekenden går det løs med masser af rally i området mellem Horsens, Juelsminde og Vejle. Så finder Juelsminde Rally Den Jyske Sparekasse sted, og der er lagt op til et døgn med spænding og action. Fra fredag eftermiddag klokken 17.30, hvor der køres rallyshow i Juelsmindes gader til lørdag eftermiddag klokken 17.00, hvor vinderne ruller i mål på Odelsgade i Juelsminde og efterfølgende sprøjter med champagne.

Det bliver sæsonens måske hidtil mest krævende rally. En samlet rute på godt 300 kilometer, hvoraf de 115 kilometer består af syv forskellige hastighedsprøver, der hver skal køres to gange, er det program, der venter deltagerne, når de indleder deres kamp mod stopuret lørdag morgen. Og det bliver en hård kamp. Fokus vil naturligt nok være på de forsvarende mestre Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, og hjemmebanefavoritterne Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde/Horsens. De har hver især vundet en gang tidligere, når der har været rally på Juelsminde-halvøen, men de ligger også à point i kampen om Danmarksmesterskabet i den hårde 4WD-division.

2015-Rally-Hegelund-Esben-01

Denne gang får de dog ekstra konkurrence. Vinderen af årets anden DM-afdeling, Esben Hegelund, Hadsten, starter nemlig i en splinterny Skoda Fabia R5.

”Det er altid svært at vurdere, hvordan ens chancer er, når man starter med en helt ny bil,” siger Esben Hegelund, som har haft en testdag med bilen i Holland, hvor Wevers Sport – der står for at indsætte bilen – har base. ”Skodaen kører anderledes end den WRC-bil, jeg hidtil har kørt med i det sidste års tid. Jeg skal vænne mig til bilen, men på alle mulige måder virker den som en rigtig potent bil. Når man lærer den, er den utrolig konkurrencedygtig.”

2015-Rally-Becker-Jan-01

At Esben Hegelund også selv er konkurrencedygtig, har han bevist. To gange tidligere har han vundet et DM-rally generelt, og da den forrige udgave af Juelsminde Rally Den Jyske Sparekasse blev kørt i 2013, var han med i topkampen, indtil en teknisk defekt stoppede ham.

”Vi kender endnu ikke prøverne, men nogle af dem har vi sikkert kørt før, men om det er de samme ved jeg ikke,” siger Esben Hegelund. ”Egentlig kører jeg for at prøve bilen med henblik på næste sæson, men vi kører da selvfølgelig efter et topresultat. – eller stillede vi ikke op.”

Med på deltagerlisten er også de generelle vindere af 2013-udgaven af løbet – Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev – og så er der et par stærke udlændinge med. Fra Tyskland kommer Jan Becker/Klaus Wicha i en meget hurtig Subaru Impreza, mens det norske mandskab Anders Grøndal/Roger Eilertsen starter i en Citroën DS3 R5 magen til den, Ib Kragh/Mie Petersen vandt seneste DM-rally med.