Klubbens sponsorer

Stærkt teamarbejde sikrede favoritterne sejren

Det virker som en gammel kliché, men dette års felt står som et af de stærkeste, der har duelleret om den eftertragtede AAS-titel i gokart. Der var tilmeldt en god blanding af unge gokartkørere samt nogle af klubbens frivillige, som var klar til at tage kampen op imod de vante kart-kørere.

Banen i Ikast viste sig fra sin bedste side med høj solskin ovenover de fremmødte. Som vanen tro blev der trukket lod om teams, inden de få regler blev gennemgået. En af dem, mindst tre pitstops pr. kart, skabte en del taktiske overvejelser i de enkelte teams.

Da lamperne slukkede, fik de fleste en perfekt start. Især Jesper Skjødt var flyvende og nappede fire konkurrenter inden første sving. Forrest var der kamp mellem Rasmus Vendelbo og Michael Leth, inden Michael Leth fik et puf og røg et godt stykke ned igennem feltet. De to konkurrenter var efterfølgende ikke helt enige om, hvor meget kontakt, der egentlig var.

Efter 12-15 minutter begyndte første pitstop-runde. Ikke alle overholdt reglerne i skiftezonen, men det er nogle af de regler, som skal håndhæves næste år efter flere protester. Med ny energi i karterne blev kampene intensiveret, og der var undervejs flere fede dueller og flotte overhalinger over alt i feltet. Lars Vendelbo syntes dog ikke, der var spænding nok banen. Han havde håbet på noget regn, som udeblev. Dette stoppede dog ikke Lars, der fik fyldt en spand vand og hældt på banen til stor morskab for tilskuerne.

Inden sidste pitstop-runde skulle afvikles, havde Rasmus Vendelbo tilbageerobret føringen, men på vej ind til pitstoppet torpederede den unge kører indkørslen. Dommeren havde øje på sagen, men han slap med en løftet pegefinger, da han mente karten bremsede skævt og han derfor mistede kontrollen. Den ekstra tid betød dog, at Patrick Gam Nielsen let kunne overtage føringen.

Da det ternede flag blev givet, var det de selvudnævnte forhåndsfavoritter Gam Nielsen/Leth, som løb med guldet. Andenpladsen gik til Rasmus Vendelbo/Jimmy Reimer. Ghita Kristensen og Martin Skjødt kunne efter en solid præstation køre i mål på tredjepladsen.

Pølsegrilningen var i år lagt i hænderne på Per Leth. Det klarede han så godt, at han allerede nu har fået genvalg til næste år. I øvrigt tak til Jesper Bach for lån af grill.

Sidst men ikke mindst en kæmpe tak til Jørgen Weinreich, som har været en super vært samt tak til alle som støttede op arrangementet.

Klik her for at se udvalgte billeder fra aftenen.

Trine Larsen.