Klubbens sponsorer

Skuffende weekend for Jan Magnussen

Det blev til en sjetteplads for Jan Magnussen og Antonio Garcia, som kørte et ikke helt problemfrit løb på Road America søndag aften dansk tid. De to Corvette Racing-kørere bevarede dog deres føring i Tudor-mesterskabets GTLM-klasse, men til gengæld måtte de konstatere, at deres forspring er snævret noget ind.

”Det var, hvad jeg vil kalde et hektisk og kaotisk race med mange uheld og lange safetycarperioder,” sagde Jan Magnussen efter løbet, hvortil det blot var lykkedes at kvalificere sig som nummer otte. ”Vi er blevet ramt hårdt af Balance of Performance-opdateringerne, som skal udjævne styrkeforholdet i klassen gennem reguleringer i blandt andet vægt og aerodynamik. Vi har ikke længere det overskud, som vi havde til at tage de fire sejre i træk tidligere på sæsonen, og her på Road America blev det hurtigt et spørgsmål om bare at hænge på og hente alle de point, vi kunne.”

2014-Bane-USC-Magnussen-Jan-31

Det var Antonio Garcia, som tog den første tørn i det to timer og 45 minutter lange løb, men trods han som altid leverede en suveræn kørsel, gjorde de mange perioder med gule flag og safetycar, og ikke mindst en punktering, som kostede et ekstra pitstop, det svært for spanieren at rykke sig frem i rækkerne.

”Vi lå alligevel bagest i feltet, så vi forsøgte at gamble med at skifte to dæk tidligt i løbet under den første safetycarperiode, men allerede kort efter skete endnu en ulykke, hvilket spolerede vores idé,” forklarer Jan Magnussen. Han overtog bilen med 50 minutter tilbage af løbet, men da størstedelen af stintet foregik bag en safetycar, udeblev de store chancer for at avancere i placeringen, og Jan Magnussen lå det meste af tiden på den ottendeplads, som duoen også startede på.

”Først til allersidst, da løbet blev givet frit, gik der race i den, og det lykkedes mig at komme forbi to konkurrenter. Men jeg gav også alt hvad jeg havde, og jeg er ret sikker på, at bilen ikke kunne køre hurtigere denne weekend,” forklarer Jan Magnussen. ”En sjetteplads er godt nok til, at vi bevarer føringen i mesterskabt, hvilket jo er det vigtigste. Men forspringet bliver mindre, så nu vender vi fokus mod næste løb i Virginia, hvor vi absolut skal være i bedre form.”

Jan Magnussen Racing.